стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Варення з яблук з лимоном і корицею



Варення з яблук з лимоном і корицею

Варення з яблук з лимоном і корицею
автор рецепта Автор: Галя
кухня Кухня: Українська



Варення з яблук з лимоном і корицею приваблює і смаком і, особливо, своїм ароматом. Навіть коли воно вариться - так і хочеться з'їсти побільше.

Вам знадобиться:

  • 1 кг соковитих яблук
  • 1,2 кг цукру
  • 1 лимон
  • 1 ч. ложка меленої кориці

Спосіб приготування:
Яблука і лимон промиваємо, обсушуємо. З лимона натираємо або знімаємо ножем і подрібнюємо цедру. Додаємо сік.

Ставимо на плиту каструлю з 400 мл води, коли стане гарячою - засипаємо цукор і, помішуючи, чекаємо його розчинення. Потім додаємо лимонну цедру, а коли сироп закипів - відставляємо з вогню, нехай настоїться 5-10 хвилин.

З яблук тонко знімаємо шкірку, поділяємо навпіл, вирізаємо сердцевинки і перетворюємо на купу довгих часточок або кубиків. Щедро зрошуємо яблука соком лимона, щоб не потемніли.

Проціджений сироп доводимо на вогні майже до кипіння, вимикаємо конфорку, завантажуємо в сироп яблука, перемішуємо, накриваємо клаптем марлі - і залишаємо в спокої на 4 години.

Знову довівши варення до закипання, варимо при слабкому кипінні 5 хвилин, прибираючи піну. І залишаємо тепер вже на 5 годин.

Втретє доварюєм варення з лимоном і корицею до готовності. А за 5-6 хвилин до готовності засинаємо і розмішуємо корицю.

Вимкнувши конфорку, відразу розкладаємо яблука в підготовлені сухі банки. Далі - як завжди: закупорюємо, перевертаємо і не чіпаємо до повного охолодження.
Смачного!