Варення з яблук з лимоном і корицею приваблює і смаком і, особливо, своїм ароматом. Навіть коли воно вариться - так і хочеться з'їсти побільше.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Яблука і лимон промиваємо, обсушуємо. З лимона натираємо або знімаємо ножем і подрібнюємо цедру. Додаємо сік.
Ставимо на плиту каструлю з 400 мл води, коли стане гарячою - засипаємо цукор і, помішуючи, чекаємо його розчинення. Потім додаємо лимонну цедру, а коли сироп закипів - відставляємо з вогню, нехай настоїться 5-10 хвилин.
З яблук тонко знімаємо шкірку, поділяємо навпіл, вирізаємо сердцевинки і перетворюємо на купу довгих часточок або кубиків. Щедро зрошуємо яблука соком лимона, щоб не потемніли.
Проціджений сироп доводимо на вогні майже до кипіння, вимикаємо конфорку, завантажуємо в сироп яблука, перемішуємо, накриваємо клаптем марлі - і залишаємо в спокої на 4 години.
Знову довівши варення до закипання, варимо при слабкому кипінні 5 хвилин, прибираючи піну. І залишаємо тепер вже на 5 годин.
Втретє доварюєм варення з лимоном і корицею до готовності. А за 5-6 хвилин до готовності засинаємо і розмішуємо корицю.
Вимкнувши конфорку, відразу розкладаємо яблука в підготовлені сухі банки. Далі - як завжди: закупорюємо, перевертаємо і не чіпаємо до повного охолодження.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: