стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Соус чилі солодкий



Соус чилі солодкий

Соус чилі солодкий
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Мексиканська



Не пробували соус чилі - солодкий? Його нескладно приготувати, солодкий чилі - відмінний компаньйон до багатьох страв кухні Азії.

Вам знадобиться:

  • 3 червоних перці чилі
  • 100 г цукрової пудри
  • 100 мл рисового оцту
  • четвертинка свіжого огірка

Спосіб приготування:
Подрібнюємо перці чилі. З огірка счищаєм шкірку і пропускаємо через тертку для корейської моркви, отримуючи тоненьку локшину.

Засипаємо цукрову пудру в каструльку, заливаємо рисовий оцет. Постійно помішувати, і під час нагрівання, і під час кипіння, яке триває не менше 5 хвилин, поки не отримаємо липкий сироп.

Додаємо в сироп перець, продовжуючи помішувати, кип'ятимо його пару хвилин, додаємо огірок, ще хвилина - і соус готовий.

Соус чилі солодкий можна використовувати відразу, а можна зберігати в холодильнику кілька днів.
Смачного!