стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Карамельний медовик з апельсиновим кремом



Карамельний медовик з апельсиновим кремом

Карамельний медовик з апельсиновим кремом
автор рецепта Автор: Катя
кухня Кухня: Домашня



Вам знадобиться:

  • тісто:
  • Борошно - 390 гр.
  • Цукор - 155 гр.
  • Вершкове масло - 110 гр.
  • Яйце - (90 гр.)
  • Мед - 63 гр.
  • Сода - 9 гр.
  • Лимонна кислота - 2,5 гр.
  • крем:
  • Вершковий сир - 360 гр.
  • Цукрова пудра - 50 гр.
  • Заварний апельсиновий крем -300 гр.
  • Густа сметана - 150 гр. 30% жирності
  • Банан - 1 шт.
  • Заварний Апельсиновий крем:
  • Апельсиновий сік (свіжовичавлений) - 180 гр.
  • Цукор - 180 гр.
  • Цедра 1-2 апельсинів
  • Яйця - 240 гр.
  • Вершкове масло - 150 гр.

Спосіб приготування:
Тісто: Цукор насипати в сотейник, поставити на середній вогонь. Як тільки цукор почне плавитися, зменшити вогонь, продовжувати нагрівати. Ложкою не перемішується. Коли цукор почне розтоплюватись, сотейник потрібно нахиляти то в один бік, то в інший, що б не розтоплений цукор потрапив в розплавлений. Головне не перетримати, як тільки розплавився, відразу знімайте.

Коли цукор розплавиться, зняти з вогню і додати рідкий мед. Перемішати. Потім обережно влити гаряче вершкове масло. Перемішати, остудити до 70 градусів, періодично помішуючи.

Борошно просіяти, яйця збити трохи. До карамелі всипати третину борошна з яйцями, перемішати, додати соду з лимонною кислотою, активно вимішуючи тісто. Всипати, решту борошна, вимісити тісто. Скачати кулю, накрити плівкою і дати охолонути до кімнатної температури.

Коли тісто охолоне розділити його на 11 частин, у мене вийшло по 60 гр, кожну частину розкачати на пергаменті, діаметром 20 см. Наколоти тісто виделкою, випікати в розігрітій духовці при температурі 160 гр. буквально 4 - 5 хвилини.

Апельсиновий заварний крем: Якщо у вас сметана 20% жирності, її потрібно відкинути на друшляк, застелений тканинною серветкою. Це потрібно зробити заздалегідь, за три-чотири години до початку приготування крему. Я купувала сметану 500 гр. Апельсини вимити, зняти цедру. Вичавити сік, потрібно саме зважувати ємність з соком. У каструлі змішати цукор, яйце, сік, цедру, трохи все збити, поставити на водяну баню. Постійно помішуючи, поки крем не стане густим.

Зняти каструлю з бані, трохи остудити, додати вершкове масло, перемішуючи до однорідності. Потім збити блендером, що б вийшов гладкий крем. Остудити в холодильнику.

Коли заварний апельсиновий крем охолоне, змішати його з вершковим сиром, цукровою пудрою, перемішати. Додати сметану. Збити без фанатизму. Відкласти 5-6 ложок крему, додати до нього банан, можете порізати його на дрібні шматочки, я пробила блендером. Який корж ви промажете цим кремом вирішувати Вам, але я промазала посередині.

Залишилося зібрати торт, промазавши кожен шар кремом і обсипавши його крихтою з обрізків. І в холодильник на всю ніч.

Більше писала, ніж готувала. Ось такий вийшов у мене торт. Карамельний медовик з апельсиновим кремом готовий.
Смачного!