Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Тісто: Цукор насипати в сотейник, поставити на середній вогонь. Як тільки цукор почне плавитися, зменшити вогонь, продовжувати нагрівати. Ложкою не перемішується. Коли цукор почне розтоплюватись, сотейник потрібно нахиляти то в один бік, то в інший, що б не розтоплений цукор потрапив в розплавлений. Головне не перетримати, як тільки розплавився, відразу знімайте.
Коли цукор розплавиться, зняти з вогню і додати рідкий мед. Перемішати. Потім обережно влити гаряче вершкове масло. Перемішати, остудити до 70 градусів, періодично помішуючи.
Борошно просіяти, яйця збити трохи. До карамелі всипати третину борошна з яйцями, перемішати, додати соду з лимонною кислотою, активно вимішуючи тісто. Всипати, решту борошна, вимісити тісто. Скачати кулю, накрити плівкою і дати охолонути до кімнатної температури.
Коли тісто охолоне розділити його на 11 частин, у мене вийшло по 60 гр, кожну частину розкачати на пергаменті, діаметром 20 см. Наколоти тісто виделкою, випікати в розігрітій духовці при температурі 160 гр. буквально 4 - 5 хвилини.
Апельсиновий заварний крем: Якщо у вас сметана 20% жирності, її потрібно відкинути на друшляк, застелений тканинною серветкою. Це потрібно зробити заздалегідь, за три-чотири години до початку приготування крему. Я купувала сметану 500 гр. Апельсини вимити, зняти цедру. Вичавити сік, потрібно саме зважувати ємність з соком. У каструлі змішати цукор, яйце, сік, цедру, трохи все збити, поставити на водяну баню. Постійно помішуючи, поки крем не стане густим.
Зняти каструлю з бані, трохи остудити, додати вершкове масло, перемішуючи до однорідності. Потім збити блендером, що б вийшов гладкий крем. Остудити в холодильнику.
Коли заварний апельсиновий крем охолоне, змішати його з вершковим сиром, цукровою пудрою, перемішати. Додати сметану. Збити без фанатизму. Відкласти 5-6 ложок крему, додати до нього банан, можете порізати його на дрібні шматочки, я пробила блендером. Який корж ви промажете цим кремом вирішувати Вам, але я промазала посередині.
Залишилося зібрати торт, промазавши кожен шар кремом і обсипавши його крихтою з обрізків. І в холодильник на всю ніч.
Більше писала, ніж готувала. Ось такий вийшов у мене торт. Карамельний медовик з апельсиновим кремом готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: