Холодний ароматний торт з товстим шаром шоколадної глазурі тане в роті під ковток міцного гарячої кави! Горіховий аромат, легкий післясмак коньяку, кавова розсипчастість коржа і шовковиста ніжність крему.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Зварити міцну каву, процідити, змішати з цукром і коньяком і остудити.
Сухарі і горіхи пропустити через м'ясорубку і перемішати.
Масло збити, додати згущене молоко і знову збити в пишний крем. Додати какао порошок і розчинну каву, змішати на малих обертах міксера, потім ще раз збити.
Сухарну суміш полити кавою і перемішати. Додати половину крему і знову добре розмішати.
Форму вистелити плівкою і викласти половину сухарної суміші. Добре утрамбувати.
Змастити другою половиною крему, викласти зверху другу частину сухарної маси. Розрівняти і ущільнити.
Загорнути плівку на торт і прибрати на півгодини в морозилку.
Злегка розтопити конфітюр і змастити поверхню торта.
Шоколад поламати на шматочки. Дві третини залити вершками, додати чайну ложечку вершкового масла і розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці, не перегріваючи. У гарячу полуталую масу додати шоколад що залишився і енергійно розмішати. Вилити глазур на поверхню торта і швидко розмазати. Не возити лопаткою туди-сюди, а рівним помахом розмазати - і більше не чіпати.
Прибрати в морозилку ще на півгодини.
Нарізати рівними квадратами, витираючи ніж перед кожним розрізом. Подавати відразу холодним з гарячою кавою.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: