стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт без випічки - Білочка прийшла



Торт без випічки - Білочка прийшла

Торт без випічки - Білочка прийшла
автор рецепта Автор: Марта



Холодний ароматний торт з товстим шаром шоколадної глазурі тане в роті під ковток міцного гарячої кави! Горіховий аромат, легкий післясмак коньяку, кавова розсипчастість коржа і шовковиста ніжність крему.

Вам знадобиться:

  • Сухарі здобні-350 г
  • Згущене молоко - 0,5 банки
  • Масло вершкове-150 г + 1 чайна ложка
  • Горіхи (у мене кешью, фундук і волоські) - 1,5 склянки
  • Кава свіжозварена-склянка-250 мл
  • Коньяк - 1 ст.ложка
  • Цукор - 3 ст.ложки
  • Конфітюри - 2 ст.ложки
  • Шоколад гіркий - 100 г
  • Вершки - 3 ст.ложки
  • Какао порошок - 1 ст.ложка
  • Кава розчинна - 1 чайна ложка

Спосіб приготування:
Зварити міцну каву, процідити, змішати з цукром і коньяком і остудити.

Сухарі і горіхи пропустити через м'ясорубку і перемішати.

Масло збити, додати згущене молоко і знову збити в пишний крем. Додати какао порошок і розчинну каву, змішати на малих обертах міксера, потім ще раз збити.

Сухарну суміш полити кавою і перемішати. Додати половину крему і знову добре розмішати.

Форму вистелити плівкою і викласти половину сухарної суміші. Добре утрамбувати.

Змастити другою половиною крему, викласти зверху другу частину сухарної маси. Розрівняти і ущільнити.

Загорнути плівку на торт і прибрати на півгодини в морозилку.

Злегка розтопити конфітюр і змастити поверхню торта.

Шоколад поламати на шматочки. Дві третини залити вершками, додати чайну ложечку вершкового масла і розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці, не перегріваючи. У гарячу полуталую масу додати шоколад що залишився і енергійно розмішати. Вилити глазур на поверхню торта і швидко розмазати. Не возити лопаткою туди-сюди, а рівним помахом розмазати - і більше не чіпати.

Прибрати в морозилку ще на півгодини.

Нарізати рівними квадратами, витираючи ніж перед кожним розрізом. Подавати відразу холодним з гарячою кавою.
Смачного!