стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Шоколадно-горіховий торт без борошна



Шоколадно-горіховий торт без борошна

Шоколадно-горіховий торт без борошна
автор рецепта Автор: Віка



Вам знадобиться:

  • 175 г цукру і ще трохи для форми
  • 100 г очищеного і обсмаженого мигдалю
  • 75 г очищеного і обсмаженого фундука
  • 175 г вершкового масла і ще трохи для форми
  • 175 г темного шоколаду
  • 6 великих яєць
  • 100 г ягід (у мене заморожена чорна смородина)
  • Цукрова пудра для посипання
  • Сметана або морозиво для подачі за бажанням

Спосіб приготування:
Вершкове масло і шоколад розтопити на водяній бані, остудити до кімнатної температури.

Ємність мультиварки змастити маслом і посипати цукром.

Горіхи змолоти в дрібну крихту.

Відокремити жовтки від білків.

Жовтки збити з цукром дочиста.

З'єднати шоколадну масу, збиті жовтки, горіхову крихту і смородину.

Білки збити з дрібкою солі в пишну масу.

Акуратно, в два прийоми ввести білки в тісто.

Вилити тісто в чашу мультиварки.

Випікати 60 + 20 хвилин в режимі «випічка».

Вийняти чашу з тортом з мультиварки, дати постояти 5 хвилин.

І дістати торт за допомогою корзини для варіння на пару.

Можна остудити повністю, а можна подати теплим з кулькою морозива або холодною густою сметаною.

Перед подачею присипати торт цукровою пудрою.
Смачного!