стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт «Полуниця в трюфельному шоколаді»



Торт «Полуниця в трюфельному шоколаді»

Торт «Полуниця в трюфельному шоколаді»
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Домашня



Вам знадобиться:

  • Яйця - 2шт + 4 білка
  • Цукор - 4 ст.ложки
  • Какао - 4 ст.ложки + на посипання
  • Борошно пшеничне в/г - 3 ст. ложки
  • Крохмаль кукурудзяний - 3 ст.ложки
  • Сметана густа - 3 ст.ложки + 1 в глазур
  • Горіхи грецькі - жменю
  • Полуничний джем хорошої якості - 150 г
  • Молоко згущене - пів банки
  • Масло вершкове - 100 г
  • Розпушувач - 1 повна чайна ложка
  • Вершки 33% - 200 мл
  • Глазур шоколадна біла і просто шоколадна - по пакетику в 100 г
  • Желатин - 10 г
  • Кислота лимонна - щіпка

Спосіб приготування:
Просіяти борошно, крохмаль, какао і розпушувач. Горіхи прожарити і порубати не мілко.

Жовтки збити з 2 ст. ложками цукру. Додати сметану і ще збити. Покласти 2 ст. ложки полуничного джему, перемішати.

Білки - всього від 4 яєць - взбити в щільну піну. Потім, підсипаючи 2 ст. ложки цукру, збити до його повного розчинення.

Викласти в жовтки третину білків і всипати суміш борошна і какао. Додати горіхи. Акуратно перемішати зверху вниз і по колу. Потім в два прийоми додати залишок білків, легко вимішати, перелити у форму і випекти. Я пекла в мультиварці. Можна і в духовці-хвилин 30-перевіряючи готовність зубочисткою.

Дати бісквіту відлежатися години три - не менше. Розрізати його на три коржі і не рясно просочити згущеним молоком, трохи розведеним водою.

Для крему збити масло зі згущеним молоком. Додати джем, перемішати. Збити вершки (одну ложку вершків залишити) в пишну піну і змішати з масляною основою. Частиною крему змастити коржі - по 2 ст. ложки на корж і поставити їх на холод, щоб крем трохи схопився.

Для суфле половину пакета білої глазурі залити ложкою вершків і розтопити їх у мікрохвильовці або на водяній бані. У гарячий шоколад додати другу половину глазурі і активно вимішати лопаткою. Трохи остудити білий шоколад і вмішати його в залишки крему.

Приготувати желатин за інструкцією, взявши води не більше 70 мл. Збити 2 білки в міцну піну з дрібкою лимонної кислоти.

Влити тонкою цівкою при помішуванні остиглий желатиновий розчин, додати в два прийоми збиті білки, легко перемішати. Трохи остудити в холодильнику до початку желювання.

Взяти корж, укласти на блюдо і поставити роз'ємний бортик - або фольгу щоб наростити краї. Викласти меншу половину суфле. Поставити в морозилку хвилин на 5.

Потім викласти зверху другий корж, стороною змащену кремом вгору, і залити залишки суфле. Відразу зверху викласти третій корж кремом вниз - і прибрати в морозилку на 5 хвилин.

За цей час половину шоколадної глазурі змішати з ложкою сметани і прогріти в мікрохвильовці, потім додати другу половину і активно розмішати.

Вийняти з морозилки торт і залити глазур'ю. Причому саме залити! Я ось вирішила трохи поправити - в результаті вся глазур пішла «оксамитом» і втратила глянець.

Тому торт посипала зверху шаром какао-порошку - що виграшно позначилося на смаку, додавши пікантну гірчинку.

Подавати з холодильника з чашкою гарячого чаю. З кавою теж виходить вишукано.
Смачного!