стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт кедрово-шоколадний



Торт кедрово-шоколадний

Торт кедрово-шоколадний
автор рецепта Автор: Марта
кухня Кухня: Домашня



Соковитий, шоколадно-горіховий торт, з дуже смачним кремом з вареного згущеного молока і шоколаду... Дуже і дуже смачно!!!

Вам знадобиться:

  • яйця - 4 шт
  • цукор - 1 склянка - 200 мл
  • борошно пшеничне - 200 мл
  • борошно кедрове - 3 ст.ложки
  • какао-порошок - 2 ст.ложки
  • розпушувач - 1 повна чайна ложка
  • масло вершкове - 50 г + 150 г
  • молоко згущене варене - банка (неповна)
  • шоколад темний - 150 г
  • коньяк - 2 ст.ложки
  • сироп шоколадний - 3 ст.ложки

Спосіб приготування:
Розпустити в мікрохвильовці 50 г шоколаду і 50 г масла.

Двічі просіяти борошно з какао і розпушувачем.

Відокремити жовтки від білків. Білки збити до піків, потім, підсипаючи половину цукру, збити до жорстких піків.

Жовтки збити з половиною цукру в пишний крем. Додати борошно з какао, злегка перемішати. Додати кедрове борошно, перемішати. Викласти третину білків, змішати зверху вниз і по колу. Потім вилити теплу суміш шоколаду з маслом, перемішати.

Решту білків ввести в два прийоми, легко змішуючи тісто зверху вниз і по колу.

Перелити тісто у форму і випекти до готовності. Я пекла в мультиварці. Готовий корж залишити дозрівати на ніч.

Для просочення змішати коньяк і шоколадний сироп, трохи розвести кип'яченою холодною водою. Бісквіт розрізати на 3 коржі і просочити.

Для крему розтопити половину дрібно поламаної плитки шоколаду з ложкою молока, потім в гарячий шоколад всипати другу половину-так само дрібними шматочками, і вимішати лопаткою. Збити розм'якшене вершкове масло, додати варене згущене молоко і збити. Потім викласти в крем шоколад і ще раз збити міксером до утворення пухнастого, трохи рідкуватого крему.

Змастити коржі кремом, скласти один на одного і покрити з усіх боків кремом. Зобразити красу виделкою або кулінарною гребінкою і винести торт на холод на пару годин-для просочення і схоплювання крему.
Смачного!