Соковитий, шоколадно-горіховий торт, з дуже смачним кремом з вареного згущеного молока і шоколаду... Дуже і дуже смачно!!!
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Розпустити в мікрохвильовці 50 г шоколаду і 50 г масла.
Двічі просіяти борошно з какао і розпушувачем.
Відокремити жовтки від білків. Білки збити до піків, потім, підсипаючи половину цукру, збити до жорстких піків.
Жовтки збити з половиною цукру в пишний крем. Додати борошно з какао, злегка перемішати. Додати кедрове борошно, перемішати. Викласти третину білків, змішати зверху вниз і по колу. Потім вилити теплу суміш шоколаду з маслом, перемішати.
Решту білків ввести в два прийоми, легко змішуючи тісто зверху вниз і по колу.
Перелити тісто у форму і випекти до готовності. Я пекла в мультиварці. Готовий корж залишити дозрівати на ніч.
Для просочення змішати коньяк і шоколадний сироп, трохи розвести кип'яченою холодною водою. Бісквіт розрізати на 3 коржі і просочити.
Для крему розтопити половину дрібно поламаної плитки шоколаду з ложкою молока, потім в гарячий шоколад всипати другу половину-так само дрібними шматочками, і вимішати лопаткою. Збити розм'якшене вершкове масло, додати варене згущене молоко і збити. Потім викласти в крем шоколад і ще раз збити міксером до утворення пухнастого, трохи рідкуватого крему.
Змастити коржі кремом, скласти один на одного і покрити з усіх боків кремом. Зобразити красу виделкою або кулінарною гребінкою і винести торт на холод на пару годин-для просочення і схоплювання крему.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: