стрілка навігації    стрілка навігації    стрілка навігації  Картофельный салат с анчоусами



Картофельный салат с анчоусами

Картофельный салат с анчоусами
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Грецька



Пікантного смаку салат, заправка якого робиться з розтертих оливок і каперсів, змішаних з лимонним соком і оливковою олією. І містить він не тільки картоплю...

Вам знадобиться:

  • 2 середні картоплини
  • 2 яйця
  • 5-6 анчоусів
  • 8-10 оливок (або маслини)
  • близько 1 ст. ложки каперсів
  • 2 невеликих щільних помідора
  • середня головка червоної цибулі
  • 1 велика часточка часнику
  • 4-6 стебел кропу
  • чорний перець мелений
  • 1-1,5 ст. ложки свіжовичавленого соку лимона
  • 2-3 ст. ложки оливкової олії (обо іншої)

Спосіб приготування:
Поки варяться яйця і картоплю в мундирі, готуємо інші інгредієнти. Цілими кільцями або половинками тонко шаткуємо цибулю. З помідорів знімаємо шкірку, зливаємо рідину, виймаємо насіння і нарізаємо кубиком.

Дрібно рубаємо часник, побільше - зелень кропу.

Відокремлюємо філе анчоусів, теж перетворюємо в невеликі шматочки.

Нарешті, нарізаємо півкільцями готові остиглі, очищені картоплини і яйця.

Промиваємо каперси, додаємо до них оливки (маслини), розтираємо до пюреподібної маси в ступці або подрібнюємо блендером, добре вимішуємо заправку салату з олією і соком лимона, перцем.

Акуратно змішуємо всі інгредієнти, поливаємо заправкою. І даємо півгодинки постояти на нижній полиці холодильника - охолоджений картопляний салат з анчоусами стає смачнішим.
Смачного!