стрілка навігації    стрілка навігації    стрілка навігації  Салат з печінки з квасолею і сухариками



Салат з печінки з квасолею і сухариками

Салат з печінки з квасолею і сухариками
автор рецепта Автор: Марта
кухня Кухня: Домашня



Цей простий, ситний і смачний салат з відварних квасолі і печінки, з обсмаженою цибулею і майонезом, з гострими сухариками, подобається дорослим і дітям, хороший для перекусу і цілком може замінити другу страву.

Вам знадобиться:

  • 140-150 г квасолі (2/3 склянки)
  • 600-700 г телячої, яловичої печінки
  • 1-2 цибулини
  • майонез
  • сіль перець
  • 2-3 пакетика гострих сухариків
  • олія

Спосіб приготування:
З квасолею чинимо, як завжди - на півдоби або трохи менше засипаємо в воду, замочуємо. А потім відварюємо до повної м'якості, на що буде потрібно 25-40 хвилин, залежно від сорту.

Печінку нарізаємо шматками і теж відварюємо до мягекості, протягом 30-35 хвилин, поклавши в киплячу підсолену воду. Вона буде соковитіше, якщо і її ми замочимо попередньо на півгодини-годину.

Поки вариться печінка, досить дрібно шаткуємо цибулини, в розігрітій олії обсмажуємо, а точніше, тушкуєм на середньому вогні 12-15 хвилин, помішуючи.

Печінку крупно натираємо на тертці, перемішуємо з цибулею і квасолею, солимо і перчимо.

Заправляємо розумною кількістю майонезу - і салат готовий. Його можна подавати і теплим, і холодним. Але сухарики додаємо перед самою подачею.
Смачного!