Розсипчастий рис, що ввібрав всі аромати і смаки компонентів плову, ніжні шматочки яловичини - ось таким виходить цей плов, якого ніколи не буває багато: всім потрібна добавка.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. На цьому фото - все, крім рису, що потрібно для плову. Яловичина вже нарізана, а жир, який на ній був, порізаний ножем.
2. У невеликій кількості олії витоплюємо жир, поставивши казан на середній вогонь.
3. Потім розпікаємо олію, перевівши вогонь на сильний, і обсмажуємо м'ясо до скориночки приблизно протягом 10 хвилин.
4. Після цього додаємо цибулю, моркву і обсмажуємо 5-10 хвилин, закладаємо приправи, спеції, сіль.
5. Ця операція не те, щоб обов'язкова, але помідори все-таки перед нарізкою варто, злегка надрізавши, бланшувати секунд 30-40, поки почне сповзати шкірочка.
6. Додаємо помідори, томатну пасту.
7. Заливаємо приблизно 3-ма склянками води (700-750 мл) і залишаємо повільно тушитися на 1,5 - 2:00 години. Звичайно, під кришкою і на слабкому вогні конфорки.
8. Засипаємо рис, додаємо обидві головки часнику (неочищеного), перемішуємо. Рідини повинно бути приблизно на 3-4 см вище рису. Ставимо на самий маленький вогонь і готуємо ще годину.
9. Можна рази два-три перемішати. Коли води залишиться зовсім небагато, зробити проколи до самого дна ручкою дерев'яної ложки, штук 6-8, для випаровування залишків рідини. Після приготування накриваємо казан рушником і даємо йому ще хвилин 15 «дійти». Узбецький плов з яловичиною готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: