стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Узбецький плов з яловичиною



Узбецький плов з яловичиною

Узбецький плов з яловичиною
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Узбецька



Розсипчастий рис, що ввібрав всі аромати і смаки компонентів плову, ніжні шматочки яловичини - ось таким виходить цей плов, якого ніколи не буває багато: всім потрібна добавка.

Вам знадобиться:

  • 500 г яловичини
  • 500 г рису
  • 500 г цибулі ріпчастої
  • 300-400 г моркви
  • 2 помідори
  • 2 головки часнику
  • 2 ст. ложки томатної пасти
  • 1 ст. ложка барбарису (за бажанням)
  • приправи, спеції - за смаком (можна купити пакетик спеціальних приправ для плову)
  • сіль перець
  • 1-1,5 ст. ложки олії

Спосіб приготування:

1. На цьому фото - все, крім рису, що потрібно для плову. Яловичина вже нарізана, а жир, який на ній був, порізаний ножем.

2. У невеликій кількості олії витоплюємо жир, поставивши казан на середній вогонь.

3. Потім розпікаємо олію, перевівши вогонь на сильний, і обсмажуємо м'ясо до скориночки приблизно протягом 10 хвилин.

4. Після цього додаємо цибулю, моркву і обсмажуємо 5-10 хвилин, закладаємо приправи, спеції, сіль.

5. Ця операція не те, щоб обов'язкова, але помідори все-таки перед нарізкою варто, злегка надрізавши, бланшувати секунд 30-40, поки почне сповзати шкірочка.

6. Додаємо помідори, томатну пасту.

7. Заливаємо приблизно 3-ма склянками води (700-750 мл) і залишаємо повільно тушитися на 1,5 - 2:00 години. Звичайно, під кришкою і на слабкому вогні конфорки.

8. Засипаємо рис, додаємо обидві головки часнику (неочищеного), перемішуємо. Рідини повинно бути приблизно на 3-4 см вище рису. Ставимо на самий маленький вогонь і готуємо ще годину.

9. Можна рази два-три перемішати. Коли води залишиться зовсім небагато, зробити проколи до самого дна ручкою дерев'яної ложки, штук 6-8, для випаровування залишків рідини. Після приготування накриваємо казан рушником і даємо йому ще хвилин 15 «дійти». Узбецький плов з яловичиною готовий.

Смачного!