стрілка навігації    стрілка навігації    стрілка навігації  Салат зі смаженою свининою і брокколі з овочами



Салат зі смаженою свининою і брокколі з овочами

Салат зі смаженою свининою і брокколі з овочами
автор рецепта Автор: Галя
кухня Кухня: Домашня



Яскравий за смаком і виглядом салат, соковитий і ситний. Поєднання свіжий і термічно оброблених овочів робить структуру салату цікавою.

Вам знадобиться:

  • Свинина-м'якоть - 200 гр
  • Брокколі - невеликий качан
  • Перець солодкий - 1 шт
  • Кукурудза - 1 качан
  • Цибуля червона - трохи
  • Перець чилі - за можливостями
  • Маслини - 10-12 шт
  • Базилік свіжий і петрушка - по 4-5 гілочок
  • Помідори черрі - 8-10 шт
  • Листя салату - за бажанням
  • .................................
  • Для заправки:
  • Олія оливкова - 2 ст.л
  • Винний оцет - 1 ст.л.
  • Сироп шипшини - 1 ст.л
  • Сіль і чорний перець - за смаком

Спосіб приготування:

1. Кукурудзу варити. М'ясо і перець цілком обсмажити на мінімальній кількості олії. Перець прибрати в пакет і після охолодження очистити від шкірки. Все остудити. Нарізати перець і м'ясо брусочками.

2. Брокколі розрізати на дрібні суцвіття, залити крутим підсоленим окропом і дати постояти 3 хвилини. Злити і обдати крижаною водою, обсушити.

3. Цибулю і зелень промити, обсушити. Цибулю нашаткувати тонко, салат порвати крупно, петрушку і базилік крупно нарізати. У кукурудзи зрізати зерна, маслини і помідори розрізати навпіл. Перчик чилі  тонко нашаткувати колечками в кількості, приємній  вам.

4. Змішати продукти в просторій мисці, посолити і поперчити за смаком. У баночці з'єднати інгредієнти заправки і ретельно потрясти. Заправити салат і дати постояти в холодильнику не менше години. Салат зі смаженою свининою і брокколі з овочами готовий.

Смачного!