стрілка навігації    стрілка навігації    стрілка навігації  Грецький салат з фетою



Грецький салат з фетою

Грецький салат з фетою
автор рецепта Автор: Катя
кухня Кухня: Італійська



Як більшість салатів Середземномор'я - легкий, корисний, привабливий, простий і смачний грецький салат.

Вам знадобиться:

  • 120-140 г сиру Фета
  • 100 г зеленого салату (1 вид або мікс)
  • 10-12 помідорів чері (або 2-3 звичайних)
  • 10-15 маслин без кісточок
  • заправка:
  • 2-3 ст. ложки оливкової олії
  • 2 ст. ложки свіжовичавленого соку лимона
  • 1 ч. ложка меленої паприки
  • неповна ч. ложка сушеного майорану
  • сіль і гострий червоний перець - за смаком

Спосіб приготування:
1. Найзручніше для таких салатів брати продається в супермаркетах месклан (суміш дрібних листочків різних молодих салатів). Але нітрохи не гірше - взяти один зелений салат або з'єднати пару улюблених сортів. Їх великі листи просто рвемо руками.

2. В якості підготовки - нарізаємо помідори, маслини, дрібним кубиком - фету. Акуратно перемішуємо разом із зеленим салатом.

3. Для заправки з'єднуємо олію з паприкою, майораном, перцем, соком лимона - і поливаємо салат. Сіль нам знадобиться навряд чи - її достатньо в Феті.

Смачного!