Ароматний і смачний торт для любителів арахісу, шоколаду і вареного згущеного молока!
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Для коржа змішати просіяне з какао борошно з цукром, вбити яйця, влити олію і молоко і добре перемішати міксером. Потім влити погашену лимоном соду і ще раз добре перемішати міксером. Вилити у форму і випекти в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності корж.
2. Готовому коржу дати відлежатися під кришкою або в плівці не менше 4:00.
3. Для крему і обсипання арахіс очистити від лушпиння і обсмажити на розпеченій сухій сковороді до рум'яності і приємного запаху смажених горішків. Відміряти стакан і пропустити арахіс через кавомолку до утворення грубого борошна.
4. Збити варену згущенку зі сметаною в гладкий крем, всипати мелений арахіс і ще раз збити.
5. Розрізати корж на пласти (я на 4), і далі або відразу змастити кремом - або просочити розведеним у воді вареним згущеним молоком - залежно від того-який ви любите торт-вологий або не дуже. Щедро промазати коржі кремом, укласти один на одного і зверху накрити досочкою. Злегка придавити і прибрати в холодильник для просочення на пару годин мінімум.
6. Для глазурі змішати цукор, сметану і какао, проварити пару хвилин collection-pozdravleniy до загустіння, зняти з вогню і вмішати вершкове масло. Остудити до теплого стану і покрити торт зверху і з боків. Краще, якщо глазур сама розтечеться. Посипати торт по краях цільним арахісом і дати ще трохи постояти на холоді, щоб глазур зміцніла. Торт з арахісом готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: