стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Шоколадно-вишневий торт



Шоколадно-вишневий торт

Шоколадно-вишневий торт
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Домашня



Вам знадобиться:

  • 4 яйця
  • 3/4 склянки цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 200 г розм'якшеного вершкового масла
  • 180 г гіркого шоколаду (2 плитки)
  • 2,25 склянки пшеничного борошна
  • 2 ч л розпушувача
  • 1 банка вишневого компоту (680 мл)
  • 1 паличка кориці
  • 3 ст л коньяку
  • шоколадна глазур

Спосіб приготування:
1. Вишневий компот вилити в каструлю, довести до кипіння, додати паличку кориці і проварити 10 хв. Остудити. Паличку кориці витягнути. Шоколад розтопити в мікрохвильовці. Остудити.

2. Яйця збити з цукром протягом 3 хвилин.

3. Додати вершкове масло і шоколад. Збити добре.

4. Додати просіяне з розпушувачем борошно. Перемішати. Ввести вишневий сироп з вишнею та коньяк. Перемішати.

6. Форму діаметром 24 см змастити маслом і присипати борошном. Вилити тісто і поставити в розігріту духовку.

7. Випікати при 180С приблизно 50 хвилин. Готовий корж остудити на решітці.

8. Приготувати шоколадну глазур (тут). Торт покрити глазур'ю. Дати глазурі застигнути.
Смачного!