стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт Ванільний сметанник



Торт Ванільний сметанник

Торт Ванільний сметанник
автор рецепта Автор: Марта
кухня Кухня: Домашня



Торт Ванільний сметанник з пісочної основою і сметанною заливкою за смаком дуже нагадує чізкейк, з м'якою сирною текстурою і вершково-ванільним смаком.

Вам знадобиться:

  • тісто:
  • Вершкове масло - 150 г.
  • Яєчні білки - 2 шт.
  • Цукрова пудра - 60 г.
  • Пшеничне борошно - 220 г.
  • Ванільний екстракт (ванільний цукор) - 2 краплі (1-2 ч.ложки)
  • заливка:
  • Сметана 20%-30% - 500 г.
  • Яєчні жовтки - 2-3 шт.
  • Цукровий пісок - 75 г.
  • Картопляний крохмаль - 30 г.
  • Ванільний екстракт (ванільний цукор) - 2 краплі (1-2 ч.ложки)
  • Знімна форма для випікання діаметром 18-22 см.

Спосіб приготування:
Розм'якшене вершкове масло розтерти з цукровою пудрою, додати ванільний екстракт (ванільний цукор). Потім перемішати масу з яєчними білками. Додати просіяне борошно і замісити тісто.

У знімну форму для випікання викласти тісто, рівномірно розподіливши пальцями по всій поверхні. Сформувати бортики заввишки приблизно 3-4 см. Форму для випікання з тістом прибрати в холодильник на 15-20 хвилин.

У цей час приготувати заливку: три жовтки розтерти з цукром. Додати ванільний екстракт (ванільний цукор), сметану і крохмаль, збити вінчиком.

Форму з тістом дістати з холодильника і випікати в розігрітій духовці при 200 градусах 10 хвилин.

Вилити яєчно-сметанним суміш на гарячий корж, випікати торт при температурі 170 градусів перші 30 хвилин, потім - при 150 градусів наступні 20-25 хвилин.

Готовий торт повністю остудити, а потім акуратно вийняти з форми. Торт Ванільний сметанник готовий.
Смачного!