Торт Ванільний сметанник з пісочної основою і сметанною заливкою за смаком дуже нагадує чізкейк, з м'якою сирною текстурою і вершково-ванільним смаком.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Розм'якшене вершкове масло розтерти з цукровою пудрою, додати ванільний екстракт (ванільний цукор). Потім перемішати масу з яєчними білками. Додати просіяне борошно і замісити тісто.
У знімну форму для випікання викласти тісто, рівномірно розподіливши пальцями по всій поверхні. Сформувати бортики заввишки приблизно 3-4 см. Форму для випікання з тістом прибрати в холодильник на 15-20 хвилин.
У цей час приготувати заливку: три жовтки розтерти з цукром. Додати ванільний екстракт (ванільний цукор), сметану і крохмаль, збити вінчиком.
Форму з тістом дістати з холодильника і випікати в розігрітій духовці при 200 градусах 10 хвилин.
Вилити яєчно-сметанним суміш на гарячий корж, випікати торт при температурі 170 градусів перші 30 хвилин, потім - при 150 градусів наступні 20-25 хвилин.
Готовий торт повністю остудити, а потім акуратно вийняти з форми. Торт Ванільний сметанник готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: