стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт Макове поле



Торт Макове поле

Торт Макове поле
автор рецепта Автор: Люда
кухня Кухня: Домашня



Вам знадобиться:

  • для бісквіта:
  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 100г
  • Борошно - 100г
  • для суфле:
  • Яйця - 7 шт.
  • Цукор - 200г
  • Молоко - 200мл
  • Вершкове масло - 160г
  • Желатин - 30г
  • Борошно - 2 ст. лож.
  • Мак - 60-70г
  • Ванілін - за смаком
  • Желе для торта-1пач.
  • Журавлина-за смаком

Спосіб приготування:
Збийте в мисці яйця з цукром, перемішайте з борошном. Перелити отримане тісто у форму і розрівняйте, помістіть в гарячу духовку. Випікати приблизно 20-25 хвилин при температурі 180С. Розрізати на 2 коржі.

Для суфле:

Відокремити білки від жовтків.

У каструлі збити вінчиком жовтки з ваніліном і 1/2 цукру. Додати борошно і ретельно перемішати.

Влити молоко і трохи збити масу вінчиком. Додати в суміш мак і перемішати.

Поставити каструлю з вмістом на водяну баню і постійно мішаючи, довести її до загустіння. Зняти з вогню і охолодити.

Вершкове масло кімнатної температури збити вінчиком. Додати охолоджену макову масу і ще трохи збити.

Желатин розвести в 80-90 мл холодної води. На водяній бані довести до однорідного стану.

У білки всипати решту цукру.

Збити міксером до стійкої маси.

Влити в збиті білки желатин і добре перемішати.

З'єднати макову суміш з білковою масою. Ретельно перемішати.

Форму, в якій випікався бісквітний корж, застелити харчовою плівкою. Покласти на дно один з коржів, потім шар суфле, знову корж і зверху суфле. Охолодити. За інструкцією розвести желе для торта, залити верх торта, прикрасити ягодами журавлини (брусниці або чорниці)

Помістити торт в холодильник до повного застигання. Торт Макове поле готовий.
Смачного!