Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Збийте в мисці яйця з цукром, перемішайте з борошном. Перелити отримане тісто у форму і розрівняйте, помістіть в гарячу духовку. Випікати приблизно 20-25 хвилин при температурі 180С. Розрізати на 2 коржі.
Для суфле:
Відокремити білки від жовтків.
У каструлі збити вінчиком жовтки з ваніліном і 1/2 цукру. Додати борошно і ретельно перемішати.
Влити молоко і трохи збити масу вінчиком. Додати в суміш мак і перемішати.
Поставити каструлю з вмістом на водяну баню і постійно мішаючи, довести її до загустіння. Зняти з вогню і охолодити.
Вершкове масло кімнатної температури збити вінчиком. Додати охолоджену макову масу і ще трохи збити.
Желатин розвести в 80-90 мл холодної води. На водяній бані довести до однорідного стану.
У білки всипати решту цукру.
Збити міксером до стійкої маси.
Влити в збиті білки желатин і добре перемішати.
З'єднати макову суміш з білковою масою. Ретельно перемішати.
Форму, в якій випікався бісквітний корж, застелити харчовою плівкою. Покласти на дно один з коржів, потім шар суфле, знову корж і зверху суфле. Охолодити. За інструкцією розвести желе для торта, залити верх торта, прикрасити ягодами журавлини (брусниці або чорниці)
Помістити торт в холодильник до повного застигання. Торт Макове поле готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: