стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт Опале листя



Торт Опале листя

Торт Опале листя
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Домашня



Вам знадобиться:

  • тісто:
  • 300 гр. цукру
  • 100 гр. сметани
  • 1 ч.л. соди гашеної
  • 250 гр. борошна
  • 4 яйця
  • 4 ст. ложки какао-порошку
  • крем:
  • 500 гр. сметани
  • 220 гр. цукру
  • 2 великі жмені чорної смородини
  • для прикраси:
  • 40 гр. гіркого шоколаду

Спосіб приготування:
Приготувати тісто. Яйця збити з цукром. Додати сметану, какао-порошок, гашену соду. Поступово ввести борошно, тісто має бути, як густа сметана.

Далі можна зробити двома способами: спекти на сухій сковороді невеликі млинчики або випекти в духовці. Я завжди пекла на сковороді. А цього разу зробила 1\2 порцію на сковороді, 1\2 випікала в духовці.

На сковороді «листочки» виходять більш пишні, але більш красивий колір, у тих, що в духовці.

Приготувати крем. У мене була заморожена смородина. Тому я її попередньо розморозила, подрібнити у блендері, а потім протерла через сито. На жаль, у мене син-вередливий, не їсть (вірніше не пробує) фрукти і ягоди. Якби він запідозрив, наявність смородини в торті, то до нього не доторкнувся б, а так я сказала, що просто додала в крем сироп. Якщо таких вередливих в сім'ї немає, то я раджу взяти смородини (або іншої ягоди) більше і відразу збивати разом зі сметаною і цукром.

Для крему сметану збити з цукром, і смородиновим пюре.

Остиглі «листочки-млинчики» вмочити в крем і укласти на блюдо викладаючи один на одного гіркою.

Поставити в холодильник для просочення на 2-3 години.

Прикрасити за можливостями. Мої можливості щодо прикраси тортів, дуже скромні, тому я прикрасила розтопленим шоколадом.
Смачного!