Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Приготувати тісто. Яйця збити з цукром. Додати сметану, какао-порошок, гашену соду. Поступово ввести борошно, тісто має бути, як густа сметана.
Далі можна зробити двома способами: спекти на сухій сковороді невеликі млинчики або випекти в духовці. Я завжди пекла на сковороді. А цього разу зробила 1\2 порцію на сковороді, 1\2 випікала в духовці.
На сковороді «листочки» виходять більш пишні, але більш красивий колір, у тих, що в духовці.
Приготувати крем. У мене була заморожена смородина. Тому я її попередньо розморозила, подрібнити у блендері, а потім протерла через сито. На жаль, у мене син-вередливий, не їсть (вірніше не пробує) фрукти і ягоди. Якби він запідозрив, наявність смородини в торті, то до нього не доторкнувся б, а так я сказала, що просто додала в крем сироп. Якщо таких вередливих в сім'ї немає, то я раджу взяти смородини (або іншої ягоди) більше і відразу збивати разом зі сметаною і цукром.
Для крему сметану збити з цукром, і смородиновим пюре.
Остиглі «листочки-млинчики» вмочити в крем і укласти на блюдо викладаючи один на одного гіркою.
Поставити в холодильник для просочення на 2-3 години.
Прикрасити за можливостями. Мої можливості щодо прикраси тортів, дуже скромні, тому я прикрасила розтопленим шоколадом.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: