стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Пиріг з фаршем



Пиріг з фаршем

Пиріг з фаршем
автор рецепта Автор: Люба
складність рецепта Cкладність: Середня
порції Порцій: 8
час приготування страви Час приготування: 1,50хв.
кухня Кухня: Домашняя



Вам знадобиться:

  • Для тіста:
  • Дріжджі живі - 25 г
  • Вода тепла - 4 ст.л.
  • Кефір - 1 ст
  • Яйце - 1 шт
  • Цукор - 1 ст.л.
  • Сіль - щіпка
  • Олія - 3 ст.л.
  • Борошно пшеничне - 3 ~ 3,5 склянки
  • Для начинки:
  • Фарш домашній - 250 г
  • Яйце куряче - 1/2 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 головка
  • Перець мелений, сіль - за смаком
  • Моцарелла для піци - 350 г
  • Грудинка сирокопчена - 7 смужок
  • Для соусу:
  • Томати різані очищені - 300 мл
  • Цибуля ріпчаста - 2 головки
  • Часник - 4 зубчики
  • Олія - 1 ст.л.
  • Цукор - 2 ч.л.
  • Італійські трави з гімалайською сіллю - за смаком

Спосіб приготування:

Пиріг з фаршем 1

1. Для тіста у велику чашку налити воду, всипати цукор і додати дріжджі, розмішати до повного розчинення. Поставити в тепле місце до утворення пишної піни.

Пиріг з фаршем 2

2. У чашу міксера або комбайна додати яйце і цукор, трохи збити.

Пиріг з фаршем 3

3. Налити кефір, додати олію і сіль, дріжджову суспензію. Перемішати. У тісто всипати 2 склянки борошна і перемішати. Тісто накрити чистим рушником і залишити в теплому місці підходити. Опустити тісто за допомогою ложки пару разів.

Пиріг з фаршем 4

4. Готуємо начинку. Для начинки очистіть цибулю і подрібніть її seo-meta.top. У фарш додайте цибулю, яйце, спеції. Ретельно вимішайте начинку.

Пиріг з фаршем 5

5. Для соусу наріжте ріпчасту цибулю середнім кубиком, обсмажте її на олії до золотистого кольору.

Пиріг з фаршем 6

6. Додайте подрібнений часник, томати, цукор і спеції, готуйте на середньому вогні близько 3-5 хвилин.

Пиріг з фаршем 7

7. Трошки остудіть соус.

Пиріг з фаршем 8

8. Всипати третю склянку борошна в тісто (може знадобитися більше борошна) і замісити тісто. Тісто має бути гладким, податливим, що не липким.

Пиріг з фаршем 9

9. Приблизно 1/3 частину отриманого тіста розкачайте в пласт товщиною 3-5 мм.

Пиріг з фаршем 10

10. Покладіть тісто у форму для запікання з бортиками.

Пиріг з фаршем 11

11. Обріжте надлишки тіста.

Пиріг з фаршем 12

12. Викладіть на тісто м'ясну начинку.

Пиріг з фаршем 13

13. Моцареллу, нарізану скибочками, 1/6 частина сиру натріть на крупній тертці.

Пиріг з фаршем 14

14. Завершіть пиріг томатним соусом. Викладайте начинку, соус і сир так, щоб бортики з тіста були вище.

Пиріг з фаршем 15

15. Запікайте в духовці при 200 градусах близько 1:00-1:00 20 хвилин (залежно від розміру форми).

Пиріг з фаршем 16

16. Поки печеться пиріг скрутіть скибочки грудинки нещільними рулетиками.

Пиріг з фаршем 17

17. За 10 хвилин до готовності викладіть шматочки грудинки, згорнуті рулетиками, натріть сир.

Пиріг з фаршем 18

18. Пиріг готовий!

Пиріг з фаршем 19

19. Залишилося перекласти на блюдо, прикрасити листочками базиліку.

Пиріг з фаршем 20

20. Подавати до столу можна відразу ж (тоді пиріг буде особливо соковитим, а сир розплавленим).

Пиріг з фаршем 21

21. або теплим. Я ледве зберегла шматочок трохи охолодженого пирога, щоб показати вам всі шари: найтонше тісто, м'ясна начинка, тооовстий шар сиру і щедрий шар соусу. Підкопчену нотку внесла грудинка. Пиріг з фаршем готовий.

Смачного!