Шматок свинячої грудинки приносимо додому з магазину, і через півгодини нескладної роботи отримуємо чудову смачну страву, яку гідно оцінять наші домочадці, залишивши після вечері порожні тарілки.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Промиту і ретельно обсушену паперовими рушниками грудинку нарізаємо приблизно як на бефстроганов (попутно видаляючи кісточки і хрящі),
2. але брусочки робимо товстішими, до 20 мм. Посипаємо перцем, вливаємо 1-1,5 ст. ложки олії, перемішуємо.
3. Розпікаємо (без олії) на сильному вогні толстодонную сковороду, викладаємо половину м'яса (щоб воно швидко обсмажувалося, а не тушкувалось, випускаючи соки), 2-3 хвилинки смажимо до легкої скоринки, помішуючи лопаткою. Викладаємо грудинку і смажимо другу половину м'яса.
4. Прибравши м'ясо, на ту ж сковороду підливаємо пару ст. ложок олії, переводимо вогонь на середній, всипаємо дрібно нашатковану цибулину, пасеруємо 3-4 хвилини, додаємо нарізані гриби. Тушкуємо 4-5 хвилин, посипаємо борошном, помішує ще 2 хвилини.
5. Додаємо томатну пасту, через хвилину - сметану, неповну склянку гарячої води.
6. У киплячий соус викладаємо грудинку, солимо, перчимо. Можемо ще додати 1-1,5 ч. ложки хмелі-сунелі або готової приправи до м'яса (фаршу). І залишаємо тушитися до м'якості м'яса під кришкою, встановивши невеликий вогонь конфорки. Якщо ми правильно обсмажили м'ясо - це займає 12-15 хвилин. Або довше, якщо м'ясо обсмажене не надто вдало. У будь-якому разі тушкування зробить м'ясо м'яким.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: