стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Тушкована свиняча грудинка з грибами



Тушкована свиняча грудинка з грибами

Тушкована свиняча грудинка з грибами
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Домашня



Шматок свинячої грудинки приносимо додому з магазину, і через півгодини нескладної роботи отримуємо чудову смачну страву, яку гідно оцінять наші домочадці, залишивши після вечері порожні тарілки.

Вам знадобиться:

  • 600-700 г свинячої грудинки
  • 200-250 г заморожених лісових грибів (або свіжих печериць)
  • 1 велика цибулина
  • 100 г сметани
  • 1-2 ст. ложки томатної пасти
  • 1-1,5 ст. ложки борошна
  • сіль, перець (краще свіжомелену суміш 3-5 перців)
  • олія

Спосіб приготування:

1. Промиту і ретельно обсушену паперовими рушниками грудинку нарізаємо приблизно як на бефстроганов (попутно видаляючи кісточки і хрящі),

2. але брусочки робимо товстішими, до 20 мм. Посипаємо перцем, вливаємо 1-1,5 ст. ложки олії, перемішуємо.

3. Розпікаємо (без олії) на сильному вогні толстодонную сковороду, викладаємо половину м'яса (щоб воно швидко обсмажувалося, а не тушкувалось, випускаючи соки), 2-3 хвилинки смажимо до легкої скоринки, помішуючи лопаткою. Викладаємо грудинку і смажимо другу половину м'яса.

4. Прибравши м'ясо, на ту ж сковороду підливаємо пару ст. ложок олії, переводимо вогонь на середній, всипаємо дрібно нашатковану цибулину, пасеруємо 3-4 хвилини, додаємо нарізані гриби. Тушкуємо 4-5 хвилин, посипаємо борошном, помішує ще 2 хвилини.

5. Додаємо томатну пасту, через хвилину - сметану, неповну склянку гарячої води.

6. У киплячий соус викладаємо грудинку, солимо, перчимо. Можемо ще додати 1-1,5 ч. ложки хмелі-сунелі або готової приправи до м'яса (фаршу). І залишаємо тушитися до м'якості м'яса під кришкою, встановивши невеликий вогонь конфорки. Якщо ми правильно обсмажили м'ясо - це займає 12-15 хвилин. Або довше, якщо м'ясо обсмажене не надто вдало. У будь-якому разі тушкування зробить м'ясо м'яким.

Смачного!





Нові рецепти
Чорна паста з креветками
Піца з креветками
Риба під маринадом - рецепт
Бананово-рисовий пудинг з полуничним конфітюром
Суп з квасолі
Плов в тісті
Рисовий десерт