Рецепт, друга назва якого - «свинина по-тірольськи». Незвичайний смак м'яса, яке маринується і тушиться в кефірному маринаді - для любителів соусів з виразною кислинкою.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Свинину спочатку промиваємо, промокаємо поверхню складеним паперовим рушником - і нарізаємо досить тонкими, 6-7 мм, скибочками - поперек волокон м'яса. Вони не повинні бути великими - приблизно по 5-6 см. Легенько відбиваємо молотком - як завжди, в пакетику. Приправляємо перцем, сіллю.
2. На сковороді з олією, на середньому вогні пасеруємо 5-6 хвилин порубану дрібно цибулю. Коли вона вкриється позолотою, кладемо томатну пасту, прованські трави, зелень, поливаємо лимонним соком, солимо, перчимо.
3. Вливаємо, розмішуючи, кефір. Даємо прокипіти пару хвилин.
4. Вимикаємо вогонь під сковородою, кладемо в соус шматочки свинини, перемішуємо, накриваємо і залишаємо на годину. А коли година пройшла - знову включаємо вогонь і тушкуємо м'ясо в закритій сковороді 15-20 хвилин, за які воно стає м'яким і ніжним.
Дивіться схожі рецепти: