стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  М'ясний торт з цвітною капустою



М'ясний торт з цвітною капустою

М
автор рецепта Автор: Люба
складність рецепта Cкладність: Легко
порції Порцій: 6
час приготування страви Час приготування: 40хв.
кухня Кухня: Домашня



Якщо ви хочете здивувати своїх гостей, приготуйте цю красиву, ароматну і смачну страву у вигляді качана цвітної капусти з м'ясним наповнювачем всередині. М'ясний торт з цвітною капустою виходить досить соковитим, фарш після запікання стає щільним, і його можна розрізати на порційні шматочки.

Вам знадобиться:

  • для капусти:
  • Капуста цвітна - 600 г
  • Сіль (морська)
  • для фаршу:
  • Фарш м'ясний (50% свинина, 50% яловичина) - 500 г
  • Цибуля ріпчаста (велика цибулина) - 1 шт
  • Часник - 2 зуб.
  • Білок яєчний - 1 шт
  • Жовток яєчний - 1 шт
  • Перець чорний мелений)
  • Сіль (морська)
  • для заливки:
  • Петрушка (гілочки) - 3 шт
  • Помідори черрі - 3 шт
  • Вершки (або молоко 3,5%, або сметана) - 100 мл
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Сир твердий - 70 г
  • Приправа для овочів

Спосіб приготування:

1. Цвітну капусту розібрати на суцвіття,

2. відварити в підсоленій воді протягом 3-4 хвилин після закипання. Не розварювати! Воду злити, капусту охолодити.

3. Фарш краще взяти домашній, це 50% яловичини і 50% свинини, страва буде більш соковита. Додати до м'ясного фаршу видавлений часник, сіль, перець, дрібно порубану цибулю і один курячий білок. Можна додати приправу для м'яса. Перемішати.

4. Форму для запікання застелити фольгою, краще плотною або в два шари, щоб не порвалася. Викласти на середину фарш і сформувати з нього половинку кулі, змастити збитим жовтком.

5. Суцвіття капусти акуратно вставити в фарш, починаючи з низу.

6. Заповнити половинку кулі суцвіттями доверху, імітуючи качан капусти.

7. Приготуємо заливку. Змішати вершки з соєвим соусом 1-2 ст. л. і залишками жовтка. Замість солі у мене соєвий соус.

8. Полити заливкою "м'ясний торт". Посипати зверху сушеною приправою для овочів і поставити в гарячу духовку при t 180С на 40 хвилин.

9. Потім посипати зверху дрібно порубаними часточками помідорів, тертим сиром із зеленню і запікати при t 200 С, ~ 10 хвилин.

10. Приготований "м'ясний торт" остудити, розрізати на порційні шматочки і подавати до столу.
Смачного!