Якщо ви хочете здивувати своїх гостей, приготуйте цю красиву, ароматну і смачну страву у вигляді качана цвітної капусти з м'ясним наповнювачем всередині. М'ясний торт з цвітною капустою виходить досить соковитим, фарш після запікання стає щільним, і його можна розрізати на порційні шматочки.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Цвітну капусту розібрати на суцвіття,
2. відварити в підсоленій воді протягом 3-4 хвилин після закипання. Не розварювати! Воду злити, капусту охолодити.
3. Фарш краще взяти домашній, це 50% яловичини і 50% свинини, страва буде більш соковита. Додати до м'ясного фаршу видавлений часник, сіль, перець, дрібно порубану цибулю і один курячий білок. Можна додати приправу для м'яса. Перемішати.
4. Форму для запікання застелити фольгою, краще плотною або в два шари, щоб не порвалася. Викласти на середину фарш і сформувати з нього половинку кулі, змастити збитим жовтком.
5. Суцвіття капусти акуратно вставити в фарш, починаючи з низу.
6. Заповнити половинку кулі суцвіттями доверху, імітуючи качан капусти.
7. Приготуємо заливку. Змішати вершки з соєвим соусом 1-2 ст. л. і залишками жовтка. Замість солі у мене соєвий соус.
8. Полити заливкою "м'ясний торт". Посипати зверху сушеною приправою для овочів і поставити в гарячу духовку при t 180С на 40 хвилин.
9. Потім посипати зверху дрібно порубаними часточками помідорів, тертим сиром із зеленню і запікати при t 200 С, ~ 10 хвилин.
10. Приготований "м'ясний торт" остудити, розрізати на порційні шматочки і подавати до столу.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: