стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Млинці з куркою в вершковому соусі



Млинці з куркою в вершковому соусі

Млинці з куркою в вершковому соусі
автор рецепта Автор: Юля
складність рецепта Cкладність: Легко
порції Порцій: 6
час приготування страви Час приготування: 45хв.
кухня Кухня: Домашня



Млинці з куркою каррі в вершковому соусі це ситна повноцінна вечеря або обід на будь-який день.

Вам знадобиться:

  • Для тіста:
  • Яйця - 2 шт
  • Борошно - 100 гр
  • Молоко - 300 мл
  • Олія - 2 ст. л
  • Для начинки:
  • Відварене м'ясо курки - 400 гр
  • Вершки 10% - 250 мл
  • Майонез - 50 гр
  • Каррі порошок - 1 ч.л.
  • Цибуля - 90 гр
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сік лимона - за смаком
  • Сир твердий - 120 гр

Спосіб приготування:
1. Приготуємо тісто для млинців. У мисці змішуємо борошно, сіль, яйця і олію, додамо порціями молоко ретельно перемішуючи вінчиком, щоб в тісті не утворювалося грудочок.

2. Замішуємо рідке тісто і даємо йому постояти кілька хвилин.

3. Тим часом на великому вогні сильно розігріваємо сковороду, при необхідності змащуємо її олією.

4. Випікаємо з усього тіста тонкі млинці.

5. Готуємо начинку. Курку дрібно ріжемо.

6. Цибулю подрібнюємо в кашку за допомогою блендера або м'ясорубки rullan.in.ua.

7. Змішуємо курку, подрібнену цибулю, спеції, солимо за смаком і вливаємо 150 мл вершків.

8. У кожен млинець загортаємо 1-1,5 столових ложок начинки і викладаємо млинці в один ряд у вогнетривку форму.

9. Заливаємо млинці залишками вершків, зверху посипаємо тертим сиром і відправляємо в попередньо нагріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин, тобто до того моменту, як сир розплавиться і стане золотистим.

10. Готові млинці сервіруємо по 2-3 шт на порцію і подаємо до столу. Млинці з куркою в вершковому соусі готові.
Смачного!