стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Цвітна капуста, запечена в сирному соусі



Цвітна капуста, запечена в сирному соусі

Цвітна капуста, запечена в сирному соусі
автор рецепта Автор: Марта



Вам знадобиться:

  • 500-600 гр. цвітної капусти
  • 150 гр. сиру
  • 150-200 мл. молока
  • 50 гр. вершкового масла
  • 4 ст. ложки борошна (100 гр.)
  • 1 пучок зелені петрушки
  • 1 ст. ложка лимонного соку
  • панірувальні сухарі
  • приправа для овочів
  • листя зеленого салату
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:
Розібрану на суцвіття цвітну капусту промиваємо, скроплюємо лимонним соком. Закладаємо в киплячу підсолену воду і варимо до готовності - до 10 хвилин. Якщо капуста заморожена - до 15 хвилин.

Дрібно натираємо сир. Рубаємо вимиту петрушку.

Молоко доводимо до кипіння. Тонкою цівкою, помішуючи, щоб не допустити грудочок, засипаємо в молоко борошно. Варимо на невеликому вогні, продовжуючи мішати, близько 5 хвилин. Додаємо вершкове масло і сир, варимо кілька хвилин до однорідності і загустіння соусу.

Змащуємо олією форму для запікання, посипаємо панірувальними сухариками, викладаємо шар цвітної капусти. Посипаємо приправою для овочів або просто своїми улюбленими травками.

Заливаємо приготованим сирним соусом і розсипаємо рубану петрушку.

Ставимо форму в духовку, розігріту до 200-210С, на 10-15 хвилин - до утворення апетитної рум'яної скоринки.

Застеляємо підходящу тарілку листям салату - і на них викладаємо готову ароматну запіканку з цвітної капусти з дуже смачним сирним соусом.
Смачного!