Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Розібрану на суцвіття цвітну капусту промиваємо, скроплюємо лимонним соком. Закладаємо в киплячу підсолену воду і варимо до готовності - до 10 хвилин. Якщо капуста заморожена - до 15 хвилин.
Дрібно натираємо сир. Рубаємо вимиту петрушку.
Молоко доводимо до кипіння. Тонкою цівкою, помішуючи, щоб не допустити грудочок, засипаємо в молоко борошно. Варимо на невеликому вогні, продовжуючи мішати, близько 5 хвилин. Додаємо вершкове масло і сир, варимо кілька хвилин до однорідності і загустіння соусу.
Змащуємо олією форму для запікання, посипаємо панірувальними сухариками, викладаємо шар цвітної капусти. Посипаємо приправою для овочів або просто своїми улюбленими травками.
Заливаємо приготованим сирним соусом і розсипаємо рубану петрушку.
Ставимо форму в духовку, розігріту до 200-210С, на 10-15 хвилин - до утворення апетитної рум'яної скоринки.
Застеляємо підходящу тарілку листям салату - і на них викладаємо готову ароматну запіканку з цвітної капусти з дуже смачним сирним соусом.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: