стрілка навігації     стрілка навігації  Рагу з сосисок з овочами і грибами



Рагу з сосисок з овочами і грибами

Рагу з сосисок з овочами і грибами
автор рецепта Автор: Віка



Вам знадобиться:

  • 6-8 шт. сосисок (залежить від їх величини і апетиту)
  • 200 г дрібних печериць
  • 4 солодких перця
  • 200 г маринованих огірків
  • 2-3 цибулини і 1 зубчик часнику
  • 400 мл овочевого бульйону, також підійде з кубика
  • 100 мл жирних вершків
  • 2 ст. ложки томатної пасти
  • 3 ст. ложки олії
  • 2-3 ч. ложки борошна
  • майоран, мелений перець і сіль за смаком

Спосіб приготування:
Цибулю і солодкий перець, чистимо, а перці ще й миємо, нарізаємо все кубиками. Огірочки і звільнені від оболонки сосиски, нарізаєм кружками.

Вимиті печериці розрізаємо вздовж навпіл, поміщаємо на суху, несильно розігріту сковороду і, помішуючи, даємо випаруватися зайвій рідині, після чого наливаємо трохи олії і обсмажуємо - прибавивши вогонь до середнього - 2-3 хвилини.

Додаємо солодкий перець і цибулю, тушкуємо після закипання 2-3 хвилини. Бульйон змішуємо з вершками і томат-пастою, виливаємо в сковороду. Заправляємо подрібненим часником, майораном, перцем і сіллю за смаком. Закіпівшу овочеву суміш, перевівши на малий вогонь, тушкуємо 5-6 хвилин, не закриваючи кришки.

За цей час спасерувати на сухій сковорідці борошно.

Висипаємо до грибів та овочів круги сосисок і огірочків, посипаємо, перемішуючи, спасерованим борошном, і тушкуємо ще 5 хвилин. Перевіряємо на смак, додаємо, якщо треба, солі або перцю, вимикаємо рагу, накриваємо кришкою. Через 10-15 хвилин можна подавати.

До цієї страви на гарнір, чудово підійде дрібна паста. Рагу з сосисок з овочами і грибами готове.
Смачного!