стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Сирна запіканка з яблуками



Сирна запіканка з яблуками


Вам знадобиться:

  • 500-550 г сиру (творог)
  • 4-5 ст. ложок манної крупи
  • 80-90 г коричневого цукру (або білого)
  • 0,5 ч. ложки кориці в порошку (за бажанням)
  • 3 яйця
  • щіпка ванілі (або маленький пакетик ванільного цукру)
  • щіпка соди
  • карамелізація яблук:
  • 5-6 щільних зелених кисло-солодких яблук (середні)
  • 8-9 ст. ложок цукру
  • 2-3 ст. ложки води
  • 50-60 г вершкового масла
  • кілька крапель соку лимона

Спосіб приготування:
Щоб сирне «тісто» було більш повітряним, протираємо сир крізь сито.

Змішуємо з манкою, содою, ваніллю, корицею.

Акуратно відділяємо білки яєць від жовтків. Жовтки 3-4 хвилини ретельно перетираємо з цукром, додаємо в сир, змішуємо.

А білки збиваємо в тугу піну - і теж в миску з сиром.
Перемішуємо акуратно, як бісквітне тісто - рухами ложки зверху вниз, а не по колу.

Велику, чисту суху сковороду ставимо на сильний вогонь, засипаємо цукор, додаємо воду, лимонний сік - зайвої рідини не потрібно, цукор з водою повинен виглядати, як вологий пісок. І кілька хвилин, помішуючи, чекаємо, поки суміш почне жовтіти.

Додаємо нарізане на шматочки вершкове масло, коли розтануло - тут же викладаємо яблука - вже промиті, обсушені, звільнені від насіннєвих коробочок і нарізані часточками. Майже постійно помішуючи, 7-10 хвилин карамелізуєм яблука. Якщо соку з яблук витекло занадто багато - вичерпуємо зайвий в мисочку. Або смажимо яблука в 2 прийоми.

Форму для випічки змащуємо вершковим або олією, злегка посипаємо дрібними панірувальними сухарями. На дно шаром викладаємо яблука, поливаємо 4-5 ст. ложками карамелі з сковороди.

Зверху рівним шаром викладаємо сирне тісто.

Випікаємо при 200 С в духовці 30-40 хвилин. Якщо запіканка велика, але не товста - півгодини достатньо, товстіша - через півгодини перевіряємо на готовність (дерев'яна паличка повинна вийти з запіканки сухою). І допікаємо, якщо потрібно.

Готовій запіканці даємо трохи охолонути, дивимося, чи відстали її краю від бортиків форми, накриваємо блюдом - і швидко перевертаємо. Краса! Апетитно! Сирна запіканка з яблуками готова.
Смачного!





Нові рецепти
Чорна паста з креветками
Піца з креветками
Риба під маринадом - рецепт
Бананово-рисовий пудинг з полуничним конфітюром
Суп з квасолі
Плов в тісті
Рисовий десерт