Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Щоб сирне «тісто» було більш повітряним, протираємо сир крізь сито.
Змішуємо з манкою, содою, ваніллю, корицею.
Акуратно відділяємо білки яєць від жовтків. Жовтки 3-4 хвилини ретельно перетираємо з цукром, додаємо в сир, змішуємо.
А білки збиваємо в тугу піну - і теж в миску з сиром.
Перемішуємо акуратно, як бісквітне тісто - рухами ложки зверху вниз, а не по колу.
Велику, чисту суху сковороду ставимо на сильний вогонь, засипаємо цукор, додаємо воду, лимонний сік - зайвої рідини не потрібно, цукор з водою повинен виглядати, як вологий пісок. І кілька хвилин, помішуючи, чекаємо, поки суміш почне жовтіти.
Додаємо нарізане на шматочки вершкове масло, коли розтануло - тут же викладаємо яблука - вже промиті, обсушені, звільнені від насіннєвих коробочок і нарізані часточками. Майже постійно помішуючи, 7-10 хвилин карамелізуєм яблука. Якщо соку з яблук витекло занадто багато - вичерпуємо зайвий в мисочку. Або смажимо яблука в 2 прийоми.
Форму для випічки змащуємо вершковим або олією, злегка посипаємо дрібними панірувальними сухарями. На дно шаром викладаємо яблука, поливаємо 4-5 ст. ложками карамелі з сковороди.
Зверху рівним шаром викладаємо сирне тісто.
Випікаємо при 200 С в духовці 30-40 хвилин. Якщо запіканка велика, але не товста - півгодини достатньо, товстіша - через півгодини перевіряємо на готовність (дерев'яна паличка повинна вийти з запіканки сухою). І допікаємо, якщо потрібно.
Готовій запіканці даємо трохи охолонути, дивимося, чи відстали її краю від бортиків форми, накриваємо блюдом - і швидко перевертаємо. Краса! Апетитно! Сирна запіканка з яблуками готова.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: