стрілка навігації    стрілка навігації    стрілка навігації  Запечені тигрові креветки



Запечені тигрові креветки

Запечені тигрові креветки
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Італійська



Остиглі запечені тигрові креветки - чудова закуска. І чому б не почати нею дружні посиденьки або вечірку? Креветок вистачить на всю компанію.

Вам знадобиться:

  • 1 кг очищених тигрових креветок
  • половина граната
  • 1 лимон
  • 60 г вершкового масла
  • 1 великий перець чилі
  • 6-7 часточок часнику
  • соєвий соус - за смаком
  • зелень на вибір
  • сіль

Спосіб приготування:
Креветки промиваємо і добре обсмажуємо. В один шар викладаємо креветки на деку, солимо.

Промиваємо - і паперовими рушниками обсушуємо зелень, подрібнюємо.

Подрібнюємо через прес часник.

Дрібно нарізаємо перець чилі (без насіння)

Виймаємо зерна з половинки граната.

У мисці змішуємо рубану зелень, зерна граната, часник, чилі - і посипаємо цією сумішшю креветки.

Вершкове масло дрібними шматочками розкладаємо на креветки.

Поливаємо креветки соєвим соусом і скроплюємо соком половинки лимона. Залишилася половинка лимона, нарізаємо тонкими часточками і викладаємо на креветки.

Креветки запікаємо 20-25 хвилин при температурі духовки 200С.

За 10 хвилин до готовності виймаємо деко, перемішуємо креветки, поливаємо соком, що виділився.
Смачного!