стрілка навігації     стрілка навігації  Маринована риба смажена в клярі



Маринована риба смажена в клярі

Маринована риба смажена в клярі
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Українська



Спочатку риба насичується гострим маринадом, потім ми смажимо її в клярі, а на довершення всього - запікаємо в духовці. При такому способі приготування не тільки тілапія або морський окунь - будь-яка риба стане делікатесом.

Вам знадобиться:

  • 600-650 г філе риби (тілапія, морський окунь, сом)
  • олія для смаження
  • для маринаду:
  • 2-3 ст. ложки соєвого соусу
  • 1 ст. ложка лимонного соку
  • 1-2 ст. ложки оливкової олії
  • сіль, чорний і білий мелений перець - за смаком
  • для кляру:
  • півсклянки молока
  • 2 яйця
  • 2-3 ст. ложки оливкової олії
  • 4-5 ст. ложок борошна, 1 ч. ложка крохмалю
  • сіль і перець - за смаком

Спосіб приготування:
Промите і обсушене філе риби нарізаємо порційними шматками.

Змішуємо інгредієнти маринаду, приправляємо сіллю і перцем, обвалюєм у ньому шматки риби, складаємо в контейнер, заливаємо маринад і залишаємо на годину-півтори. Можна і довше, але тоді - в холодильнику.

Готуємо кляр. Відокремлюємо жовтки яєць, розтираємо їх з сіллю і перцем, розводимо молоком, додаємо оливкову олію, борошно і крохмаль, вимішуємо досить рідке тісто без грудочок. Залишаємо на 10 хвилин, після чого збиваємо білки в піну і замішуємо в кляр.

Розігріваємо на сильному вогні сковороду з достатньою кількістю олії, занурюємо шматочки риби в кляр і швидко обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору, не більше 3 хвилин з кожного боку.

Викладаємо обсмажену рибу у форму для запікання і відправляємо на 5-7 хвилин у духовку, нагріту до 180С.

Хороший компаньйон для нашої риби - овочевий салат або відварний рис.
Смачного!