Спочатку риба насичується гострим маринадом, потім ми смажимо її в клярі, а на довершення всього - запікаємо в духовці. При такому способі приготування не тільки тілапія або морський окунь - будь-яка риба стане делікатесом.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Промите і обсушене філе риби нарізаємо порційними шматками.
Змішуємо інгредієнти маринаду, приправляємо сіллю і перцем, обвалюєм у ньому шматки риби, складаємо в контейнер, заливаємо маринад і залишаємо на годину-півтори. Можна і довше, але тоді - в холодильнику.
Готуємо кляр. Відокремлюємо жовтки яєць, розтираємо їх з сіллю і перцем, розводимо молоком, додаємо оливкову олію, борошно і крохмаль, вимішуємо досить рідке тісто без грудочок. Залишаємо на 10 хвилин, після чого збиваємо білки в піну і замішуємо в кляр.
Розігріваємо на сильному вогні сковороду з достатньою кількістю олії, занурюємо шматочки риби в кляр і швидко обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору, не більше 3 хвилин з кожного боку.
Викладаємо обсмажену рибу у форму для запікання і відправляємо на 5-7 хвилин у духовку, нагріту до 180С.
Хороший компаньйон для нашої риби - овочевий салат або відварний рис.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: