Компот з агрусу - це, звичайно, корисно, але ми цінуємо його не стільки за це, скільки за відмінний смак.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Ягоди агрусу звільняємо від сухих листків і плодоніжок, як слід промиваємо і розкладаємо на рушниках для просушки, а для швидкості процесу промокнемо їх рушниками зверху.
У каструлі ставимо воду для бланшування. Коли вона нагріється до 70-75 градусів, засипаємо в неї агрус на 4-5 хвилин.
Ягоди викладаємо на сито або в друшляк, ще раз промиваємо проточною водою і лишаємо до стікання води.
Ставимо на конфорку каструлю з водою для заливки, в гарячу воду засипаємо цукор, коли він весь розчиниться - доводимо до кипіння і проціджуємо, акуратно, щоб не обпектися.
Агрус розподіляємо в підготовлені стерилізовані і висушені банки, наповнюючи їх по самі плічка - і заливаємо гарячим сиропом.
У широку каструлю з киплячою водою ставимо банки з компотом, накривши їх кришками. Для стерилізації банок ємністю 0, 5 л необхідно 8 хвилин, літрові - 11-12 хвилин, 3-літрових - 15 хвилин.
Обережно виймаємо гарячі банки, закупорюємо кришки, перевертаємо.
Варто перевірити, чи щільно «сіли» кришки. Якщо ми помітили, що з банки виходить повітря або є течія - доведеться її відкрити, злити і знову закип'ятити сироп, залити агрус і ретельно закупорити.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: