стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Компот з агрусу



Компот з агрусу

Компот з агрусу
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Українська



Компот з агрусу - це, звичайно, корисно, але ми цінуємо його не стільки за це, скільки за відмінний смак.

Вам знадобиться:

  • 1 кг зеленого агрусу
  • 550-600 г цукру на 1 л води - для заливки компоту

Спосіб приготування:
Ягоди агрусу звільняємо від сухих листків і плодоніжок, як слід промиваємо і розкладаємо на рушниках для просушки, а для швидкості процесу промокнемо їх рушниками зверху.

У каструлі ставимо воду для бланшування. Коли вона нагріється до 70-75 градусів, засипаємо в неї агрус на 4-5 хвилин.

Ягоди викладаємо на сито або в друшляк, ще раз промиваємо проточною водою і лишаємо до стікання води.

Ставимо на конфорку каструлю з водою для заливки, в гарячу воду засипаємо цукор, коли він весь розчиниться - доводимо до кипіння і проціджуємо, акуратно, щоб не обпектися.

Агрус розподіляємо в підготовлені стерилізовані і висушені банки, наповнюючи їх по самі плічка - і заливаємо гарячим сиропом.

У широку каструлю з киплячою водою ставимо банки з компотом, накривши їх кришками. Для стерилізації банок ємністю 0, 5 л необхідно 8 хвилин, літрові - 11-12 хвилин, 3-літрових - 15 хвилин.

Обережно виймаємо гарячі банки, закупорюємо кришки, перевертаємо.

Варто перевірити, чи щільно «сіли» кришки. Якщо ми помітили, що з банки виходить повітря або є течія - доведеться її відкрити, злити і знову закип'ятити сироп, залити агрус і ретельно закупорити.
Смачного!