стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Компот з винограду з яблуками



Компот з винограду з яблуками

Компот з винограду з яблуками
автор рецепта Автор: Ігор
кухня Кухня: Українська



Що може бути корисніше і смачніше взимку, ніж фруктовий компот домашнього приготування. Один з найсмачніших - компот з винограду з яблуками.

Вам знадобиться:

  • 1 кг світлого винограду
  • 1 кг яблук з кислим терпким смаком
  • 1 лимон
  • для заливки:
  • 450-500 г цукру на 1л води

Спосіб приготування:
Промиваємо яблука і лимон, обсушуємо паперовими рушниками.

Для цього варення шкірку на яблуках ми залишаємо. Тільки розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину і шаткуємо довгими часточками. Зрошуємо вичавленим з лимона соком, на що його потрібно приблизно 4 ст. ложки.

Виноградини знімаємо акуратно грона, промиваємо. Опускаємо в киплячу в каструлі воду, бланшируємо 2-3 хвилини, перекладаємо в друшляк, обливають холодною водою.

Банки для компоту у нас простерилізовані і сухі, і ми розкладаємо в них яблука і виноград так, щоб заповнити до половини обсягу.

Визначаємо, скільки приблизно нам необхідно заливки для компоту, нагріваємо воду, засипаємо цукор і, іноді помішуючи, чекаємо розчинення цукру. Даємо сиропу закипіти і проціджуємо.

Гарячий сироп заливаємо в банки до країв і залишаємо на 6-7 хвилин.

Не поспішаючи - бережемо руки від опіків! - Зливаємо сироп з банок в каструлю. Закипів - відразу заливаємо його знову в банки, так, щоб частина сиропу перелилася через краї банок. Так що варто заздалегідь поставити банки на піднос або деко.

Відразу закупорюєм банки з компотом з винограду з яблуками, протираємо банки від солодкого сиропу і перевертаємо - залишаючи до повного охолодження.
Смачного!