Що може бути корисніше і смачніше взимку, ніж фруктовий компот домашнього приготування. Один з найсмачніших - компот з винограду з яблуками.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Промиваємо яблука і лимон, обсушуємо паперовими рушниками.
Для цього варення шкірку на яблуках ми залишаємо. Тільки розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину і шаткуємо довгими часточками. Зрошуємо вичавленим з лимона соком, на що його потрібно приблизно 4 ст. ложки.
Виноградини знімаємо акуратно грона, промиваємо. Опускаємо в киплячу в каструлі воду, бланшируємо 2-3 хвилини, перекладаємо в друшляк, обливають холодною водою.
Банки для компоту у нас простерилізовані і сухі, і ми розкладаємо в них яблука і виноград так, щоб заповнити до половини обсягу.
Визначаємо, скільки приблизно нам необхідно заливки для компоту, нагріваємо воду, засипаємо цукор і, іноді помішуючи, чекаємо розчинення цукру. Даємо сиропу закипіти і проціджуємо.
Гарячий сироп заливаємо в банки до країв і залишаємо на 6-7 хвилин.
Не поспішаючи - бережемо руки від опіків! - Зливаємо сироп з банок в каструлю. Закипів - відразу заливаємо його знову в банки, так, щоб частина сиропу перелилася через краї банок. Так що варто заздалегідь поставити банки на піднос або деко.
Відразу закупорюєм банки з компотом з винограду з яблуками, протираємо банки від солодкого сиропу і перевертаємо - залишаючи до повного охолодження.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: