стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  М'ятний соус



М'ятний соус

М
автор рецепта Автор: Валя
кухня Кухня: Українська



Один з найпростіших соусів до м'яса - м'ятний. Колись створений для того, щоб відтіняти і приглушати смак смаженої баранини.

Вам знадобиться:

  • 1 пучок м'яти
  • 4 ст. ложки винного білого оцту
  • по 1 ч. ложці солі і цукру
  • 3-4 ложки окропу

Спосіб приготування:
М'яту - якщо ми зірвали її не на своїй ділянці - промиваємо, струшуємо, обсушуємо паперовими рушниками. Обриваємо всі листочки і подрібнюємо їх за допомогою блендера або ножа.

Наливаємо в м'яту оцет, засипаємо сіль і цукор, перемішуємо і доливаємо окріп, щоб отримати потрібну консистенцію соусу - у кожного вона своя. Спробуємо соус - і, можливо, додати щось з інгредієнтів на свій смак.

М'ятний соус повинен настоятися до свого смаку протягом 1,5-2 годин, після чого його можна подати до смаженої, запеченої баранини, іншого м'яса.

Є ще рецепт м'ятного соусу на майонезі. У нього додається м'ята, жовток круто звареного яйця і трохи гірчиці і солі.
Смачного!