Один з найпростіших соусів до м'яса - м'ятний. Колись створений для того, щоб відтіняти і приглушати смак смаженої баранини.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
М'яту - якщо ми зірвали її не на своїй ділянці - промиваємо, струшуємо, обсушуємо паперовими рушниками. Обриваємо всі листочки і подрібнюємо їх за допомогою блендера або ножа.
Наливаємо в м'яту оцет, засипаємо сіль і цукор, перемішуємо і доливаємо окріп, щоб отримати потрібну консистенцію соусу - у кожного вона своя. Спробуємо соус - і, можливо, додати щось з інгредієнтів на свій смак.
М'ятний соус повинен настоятися до свого смаку протягом 1,5-2 годин, після чого його можна подати до смаженої, запеченої баранини, іншого м'яса.
Є ще рецепт м'ятного соусу на майонезі. У нього додається м'ята, жовток круто звареного яйця і трохи гірчиці і солі.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: