Ще один французький соус - оксамитовий - готується гранично просто. Його, залежно від призначення, роблять на м'ясному або рибному бульйоні. Але використовується цей соус можна не тільки для подачі до птиці та риби.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Розпускаємо в сковороді вершкове масло, засипаємо не поспішаючи борошно, безперервно помішуючи, обсмажуємо на невеликому вогні до золотистого відтінку.
Тонкою цівкою вливаємо підігрітий рибний бульйон.
Довівши до кипіння, прибираємо вогонь до слабкого і на ньому варимо соус ще 20 хвилин. Не обов'язково стояти весь цей час біля плити з лопаткою в руках, але помішувати потрібно часто, соус виходить густий.
Заливаємо соус в соусник - от і всі клопоти.
Щоб приготувати соус для м'яса - відповідно, беремо м'ясний бульйон.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: