стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Французький оксамитовий соус до птиці або риби



Французький оксамитовий соус до птиці або риби

Французький оксамитовий соус до птиці або риби
автор рецепта Автор: Марта
кухня Кухня: Французька



Ще один французький соус - оксамитовий - готується гранично просто. Його, залежно від призначення, роблять на м'ясному або рибному бульйоні. Але використовується цей соус можна не тільки для подачі до птиці та риби.

Вам знадобиться:

  • 4 ст. ложки вершкового масла
  • 4 ст. ложки борошна
  • 2,5 склянки бульйону з риби

Спосіб приготування:
Розпускаємо в сковороді вершкове масло, засипаємо не поспішаючи борошно, безперервно помішуючи, обсмажуємо на невеликому вогні до золотистого відтінку.

Тонкою цівкою вливаємо підігрітий рибний бульйон.

Довівши до кипіння, прибираємо вогонь до слабкого і на ньому варимо соус ще 20 хвилин. Не обов'язково стояти весь цей час біля плити з лопаткою в руках, але помішувати потрібно часто, соус виходить густий.

Заливаємо соус в соусник - от і всі клопоти.

Щоб приготувати соус для м'яса - відповідно, беремо м'ясний бульйон.
Смачного!