стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Французька салатна заправка



Французька салатна заправка

Французька салатна заправка
автор рецепта Автор: Марта
кухня Кухня: Французька



Популярна французька салатна заправка. Основа традиційної французької салатної заправки - три частини оливкової олії і одна частина оцту. Плюс - найчастіше - трохи гірчиці і меду.

Вам знадобиться:

  • для 250 мл заправки:
  • 175 мл оливкової олії
  • 4 ст. ложки винного оцту
  • 1 ст. ложка гірчиці діжонської
  • 1 зубчик часнику - роздавлений
  • 1 ч. ложка меду
  • сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:
У пластиковий контейнер з кришкою або скляну банку закладаємо-заливаємо всі інгредієнти заправки, додаємо за смаком сіль і перець, закриваємо і недовго виконуємо функцію бармена - тобто встряхуєм суміш до перемішування. Пробуємо і заливаємо в готовий салат.

Варіації:

Не додаємо мед - і отримуємо інший смак.

Замінюємо половину олії іншою рослинною олією- смак буде м'якше.

Гострий часниковий смак отримаємо, додавши ще 3-4 роздавлених зубчика часнику.

Відмінна заправка до запечених овочів - якщо замінити винний оцет бальзамічним, а гірчицю - гірчичними зернами.

До страв з морепродуктів - замість оцту вичавлюємо свіжий лимонний сік, додаємо тоненько натерту цедру половинки лимона і 2 ст. ложки дрібно рубаної кінзи.
Смачного!