Популярна французька салатна заправка. Основа традиційної французької салатної заправки - три частини оливкової олії і одна частина оцту. Плюс - найчастіше - трохи гірчиці і меду.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
У пластиковий контейнер з кришкою або скляну банку закладаємо-заливаємо всі інгредієнти заправки, додаємо за смаком сіль і перець, закриваємо і недовго виконуємо функцію бармена - тобто встряхуєм суміш до перемішування. Пробуємо і заливаємо в готовий салат.
Варіації:
Не додаємо мед - і отримуємо інший смак.
Замінюємо половину олії іншою рослинною олією- смак буде м'якше.
Гострий часниковий смак отримаємо, додавши ще 3-4 роздавлених зубчика часнику.
Відмінна заправка до запечених овочів - якщо замінити винний оцет бальзамічним, а гірчицю - гірчичними зернами.
До страв з морепродуктів - замість оцту вичавлюємо свіжий лимонний сік, додаємо тоненько натерту цедру половинки лимона і 2 ст. ложки дрібно рубаної кінзи.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: