На основі цього нескладного білого рибного соусу можна приготувати безліч варіацій для різних рибних страв. Ми наводимо 3 рецепта білого соусу.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Пасеруємо борошно з вершковим маслом на слабкому вогні, при температурі не більше 110-120С, щоб колір борошна не змінювався.
Заливаємо стільки рибного бульйону, скільки необхідно для нашого соусу, і варимо на малому вогні 45-50 хвилин під кришкою. Знявши з вогню, солимо і проціджуємо.
Варіант 2
Така ж пасеровка, але, розвівши бульйоном, додаємо туди подрібнені і спасеровані цибулю, коріння петрушки і селери, а також - спеції за своїм вибором.
Варимо так само, 45-50 хвилин. Готовий соус солимо і проціджуємо, знову доводимо до кипіння і вимикаємо.
На поверхню можна покласти шматочки вершкового масла, щоб не утворилася непотрібна плівка.
Варіант 3
У сковороді з товстим дном розтоплюємо масло, всипаємо борошно і пасеруємо до світло-кремового кольору.
Розводимо гарячим рибним бульйоном, додаємо пасеровану цибулю і дрібно накришений корінь петрушки або селери, перець і варимо на малому вогні 30-40 хвилин, знімаючи піну, що утворюється.
Перед зняттям з плити кидаємо лавровий лист, солимо і вичавлюємо кілька крапель соку лимона.
Проціджуємо, розварене коріння протираємо, з'єднуємо з соусом і вимішуємо, додавши трохи масла.
Будь-який з варіантів - основа для похідних соусів. Білий соус поєднується з грибами, особливо печерицями, з овочами, рубаними яйцями або розтертими жовтками, дрібно нарубаними солоними огірками, мускатним горіхом, виноградним вином та іншими інгредієнтами. І щоразу - новий відтінок смаку.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: