стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Соус «Орлеанський» для м'яса, овочів, яєць



Соус «Орлеанський» для м'яса, овочів, яєць

Соус «Орлеанський» для м
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Французька



Соус "Орлеанський": безперечно - змінює смак страв з м'яса, овочів і яєць в кращу сторону.

Вам знадобиться:

  • склянка м'ясного бульйону
  • 4 ст. ложки несолодкого вершкового масла
  • 4 ст. ложки оцту яблучного або столового
  • 3 жовтки зварених круто яєць
  • 3 анчоуса
  • 4 корнішона
  • 1 ст. ложка борошна
  • четвертинка невеликої вареної моркви
  • перець за смаком

Спосіб приготування:
Корнішони, промиті під струменем води, варену моркву і анчоуси подрібнюємо. Розминаємо варені яєчні жовтки.

У невеликій каструльці розпускаємо 3 ст. ложки вершкового масла, наливаємо оцет, перчимо і на малому вогні, без кришки, уварюємо до густоти.

На сковорідці підсмажуємо ст. ложку борошна в ст. ложці вершкового масла. Звичайно, не поспішаючи і на малому вогні. Коли борошно стане світло-коричневе, викладаємо, помішуючи, в каструльку, де вже уварився оцет з маслом. Тонкою цівкою заливаємо гарячий бульйон, помішує, поки не закипить.

Не перестаючи помішувати, на слабкому вогні даємо уваритися, поки не випарується частина рідини. Закладаємо в соус подрібнені корнішони, моркву, анчоуси і жовтки. Продовжуючи помішувати, прогріваємо 1-2 хвилини, не доводячи до кипіння.

Соус подається гарячим до м'яса, страв з овочів і яєць.
Смачного!