Соус "Орлеанський": безперечно - змінює смак страв з м'яса, овочів і яєць в кращу сторону.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Корнішони, промиті під струменем води, варену моркву і анчоуси подрібнюємо. Розминаємо варені яєчні жовтки.
У невеликій каструльці розпускаємо 3 ст. ложки вершкового масла, наливаємо оцет, перчимо і на малому вогні, без кришки, уварюємо до густоти.
На сковорідці підсмажуємо ст. ложку борошна в ст. ложці вершкового масла. Звичайно, не поспішаючи і на малому вогні. Коли борошно стане світло-коричневе, викладаємо, помішуючи, в каструльку, де вже уварився оцет з маслом. Тонкою цівкою заливаємо гарячий бульйон, помішує, поки не закипить.
Не перестаючи помішувати, на слабкому вогні даємо уваритися, поки не випарується частина рідини. Закладаємо в соус подрібнені корнішони, моркву, анчоуси і жовтки. Продовжуючи помішувати, прогріваємо 1-2 хвилини, не доводячи до кипіння.
Соус подається гарячим до м'яса, страв з овочів і яєць.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: