стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт з маком



Торт з маком

Торт з маком
автор рецепта Автор: Галя
кухня Кухня: Домашня



Вам знадобиться:

  • тісто:
  • молоко 125 мл.,
  • мак 60 гр.,
  • борошно пшеничне 150 гр.,
  • розпушувач 5 гр.,
  • ваніль, сіль / за смаком,
  • цукор 60 гр.,
  • білки 2 шт.,
  • масло вершкове 50 гр.,
  • масло горіхове 30 гр.
  • крем:
  • вершковий сир Філадельфія 16% 300 гр.,
  • йогурт грецький 200 гр.,
  • цукрова пудра за смаком (125 гр.),
  • ваніль.
  • просочення-прикраса:
  • лікер або сироп для просочення за смаком,
  • мак для декору.

Спосіб приготування:
Доводимо молоко до кипіння, додаємо мак, проварюємо пару хвилин і залишаємо остуджуватись-набухати.

Нагріваємо духовку до 180С.

У ємності змішуємо просіяне борошно з сіллю і розпушувачем.

В іншій ємності збиваємо м'яке вершкове масло з 30 гр. цукру, горіховим маслом і ваніллю.

Збиваємо білки з цукром в круту піну.

Перемішуємо борошно з маком і маслянистою сумішшю, потім по частинах додаємо білки.

Печемо до золотистого кольору, виклавши у форму діаметром 20 см., вистелену пергаментом.

Виймаємо, охолоджуємо і розрізаємо навпіл.

Коржі просочуємо лікером, у мене-бісквітний.

Збиваємо вершковий сир з йогуртом, з цукровою пудрою і ваніллю, промазуємо кремом коржі і боки торта, посипаємо боки маком і прибираємо в холод мінімум на 4 години. Торт з маком готовий.
Смачного!