стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Запіканка з гарбуза з рисом



Запіканка з гарбуза з рисом

Запіканка з гарбуза з рисом
автор рецепта Автор: Марта
складність рецепта Cкладність: Легко
порції Порцій: 6
час приготування страви Час приготування: 55хв.
кухня Кухня: Українська



І знову я із запіканкою, цього разу з гарбуза. Дуже смачна і ситна.

Вам знадобиться:

  • Філе куряче - 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Гарбуз - 300 г
  • Рис - 1/2 склянки
  • Олія - 2 ст.л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • штрейзель:
  • Борошно - 25 г
  • Масло вершкове - 25 г
  • Сир твердий - 30 г

Спосіб приготування:

Запіканка з гарбуза з рисом 1

1. Куряче філе промити, обсушити паперовим рушником і нарізати невеликими кубиками.

Запіканка з гарбуза з рисом 2

2. Гарбуз очистити і нарізати, приблизно, такими ж кубиками як і курку. Дрібно порізати ріпчасту цибулю.

Запіканка з гарбуза з рисом 3

3. Рис відварити у воді майже до готовності. Відкинути на друшляк, дати стекти воді.

Запіканка з гарбуза з рисом 4

4. Гарбуз обсмажити до невеликої м'якості на олії. Зняти з вогню.

Запіканка з гарбуза з рисом 5

5. До гарбуза додати цибулю, куряче філе і готовий рис. Все перемішати, посолити і поперчити.

Запіканка з гарбуза з рисом 6

6. Форму для запікання змастити олією, викласти у форму всю масу і розрівняти.

Запіканка з гарбуза з рисом 7

7. В окремій чаші перетерти в крихту борошно, вершкове масло і тертий сир.

Запіканка з гарбуза з рисом 8

8. Посипати штрейзелем запіканку. Готувати в духовці при 180 гр. до золотистого кольору, близько 30 хвилин. Запіканка з гарбуза з рисом готова.

Смачного!