стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Як приготувати пахлаву



Як приготувати пахлаву

Як приготувати пахлаву
автор рецепта Автор: Віка



Вам знадобиться:

  • 5 аркушів листкового тіста філо
  • 75 г вершкового масла, розтопити
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. кориці
  • 1/2 склянки кураги
  • 1/3 склянки родзинок
  • 1/3 склянки фісташок
  • 3/4 склянки волоських горіхів
  • 1/2 Склянки цукру (для сиропу)
  • 2 ч.л. лимонного соку (для сиропу)
  • цедра 1 апельсина (для сиропу)

Спосіб приготування:
Приготувати начинку - змішати нарізану дрібно курагу, родзинки, подрібнені горіхи, корицю і цукор (2 ст.л).

Листи фило розрізати уздовж навпіл, щоб вийшло 10 аркушів. Промазати листи розтопленим вершковим маслом (зручно пензликом). Укласти на дно форми 4 листа.

Викласти на них половину начинки. Потім покласти ще пару листів. Викласти решту начинку, після чого накрити рештою 4 листами фило.

Розрізати верхні шари гострим ножем у формі ромбів або прямокутників, трохи не доходячи до дна форми.

Духовку розігріти до 160 градусів. Пекти приблизно 25 хвилин.

Після чого збільшити температуру до 220 градусів, і пекти ще 5 хвилин, поки пахлава не зарум'яниться.

Тим часом приготувати сироп - у вогнетривку миску всипати цукор, додати лимонний сік, цедру і 5-6 столових ложок води. Все це довести до кипіння і варити на повільному вогні близько 5 хвилин.

Вийняти пахлаву з духовки, полити сиропом. Дати охолонути і нарізати невеликими шматочками. Тепер Ви знаєте як приготувати пахлаву.
Смачного!