Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Приготувати начинку - змішати нарізану дрібно курагу, родзинки, подрібнені горіхи, корицю і цукор (2 ст.л).
Листи фило розрізати уздовж навпіл, щоб вийшло 10 аркушів. Промазати листи розтопленим вершковим маслом (зручно пензликом). Укласти на дно форми 4 листа.
Викласти на них половину начинки. Потім покласти ще пару листів. Викласти решту начинку, після чого накрити рештою 4 листами фило.
Розрізати верхні шари гострим ножем у формі ромбів або прямокутників, трохи не доходячи до дна форми.
Духовку розігріти до 160 градусів. Пекти приблизно 25 хвилин.
Після чого збільшити температуру до 220 градусів, і пекти ще 5 хвилин, поки пахлава не зарум'яниться.
Тим часом приготувати сироп - у вогнетривку миску всипати цукор, додати лимонний сік, цедру і 5-6 столових ложок води. Все це довести до кипіння і варити на повільному вогні близько 5 хвилин.
Вийняти пахлаву з духовки, полити сиропом. Дати охолонути і нарізати невеликими шматочками. Тепер Ви знаєте як приготувати пахлаву.
Смачного!