стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Як приготувати Чізкейк



Як приготувати Чізкейк


Чізкейк - класичний американський пиріг, приготований з вершкового сиру, іноді рікотти і сметани. Класичним вважається Нью-Йоркський чізкейк, який має ванільний аромат. Існує величезна кількість варіацій, наприклад, шоколадний чізкейк, чізкейк з малиновим джемом, чізкейк з ягодами і т.д.

Прототип чизкейка - наша рідна запіканка з сиру. Але з вершкового сиру текстура у чизкейка виходить більш ніжна, кремоподібна.

Базовий рецепт для чізкейк:

  • 4 пачки сиру
  • Філадельфія по 250 г,
  • 1 склянка цукру,
  • 4 яйця,
  • цедра 1-го лимона,
  • 2 ст.л. лимонного соку,
  • 1 ч.л. ванільного екстракту,
  • 250 г сметани,
  • 200 г сухого печива,
  • 50 г вершкового масла

Спосіб приготування торту:

1. Для початку краще відразу приготувати всі інгредієнти.

Порада:
Сир повинен бути кімнатної температури. Це дозволить змішати інгредієнти більш однорідно.

Порада:
Якщо ви забули дістати сир з холодильника, можна порізати його на кубики і поставити на 15 секунд в мікрохвильову піч. Сир стане зовсім м'яким.

2. Спочатку потрібно приготувати основу. Для цього беремо печиво і розмелюємо його в крихту.

Порада:
Можна розім'яти печиво, поклавши його в целофановий пакет, потім прокатати по ньому качалкою до однорідної крихти. Ще швидше - провернути в кухонному комбайні.

3. Вершкове масло використовується для скріплення основи з крихти. Вершкове масло потрібно розтопити на плиті або в мікрохвильовій печі і вилити в крихту від печива.

4. Все добре перемішати.

Порада:
Якщо печиво солодке, то краще не додавати цукор. Якщо несолодке, типу прісних крекерів, можна додати трохи. В основу можна додати також щіпку кориці.

5. Приготувати розємну форму, змастити бортики маслом. На дно викласти крихту з маслом. Акуратно утрамбувати дно, щоб основа вийшла щільним шаром.

Порада:
Якщо у вас немає розємної форми - це абсолютно не проблема. Візьміть фольгу і вистеліть цілим шматком, укривши дно і краї форми. Після того як чізкейк буде готовий, його можна буде просто вийняти з форми, взявшись за краї фольги.

Порада:
Утрамбувати шар печива можна денцем склянки.

6. В результаті у нас виходить рівна поверхня, яку ми будемо використовувати в якості основи для сирного наповнювача.

7. Отже, вершковий сир викласти в глибоку миску.

8. Злегка збити, буквально кілька секунд, щоб маса стала однорідною.

Важливо:
Весь процес збивання сиру не повинен зайняти більше декількох хвилин. В іншому випадку через великоу кількісті повітря наш чізкейк просто розтріскається в процесі випікання. Чим довше збивати - тим більше сир насичується повітрям, а це небажано.

9. Тепер потрібно додати цукор. Швидко перемішати.

10. Маса стане більш рідкою.

11. Тепер ввести яйця.

Важливо:
Вводити яйця потрібно неодмінно по одному за раз, щоб скоротити час збивання.

12. Після того, як додали всі яйця і маса стала однорідною, додаємо ванільний екстракт (або пакетик ванільного цукру).

13. Тепер натираємо цедру прямо в сирну масу.

14. Вичавлюємо лимонний сік.

15. І в самому кінці додаємо сметану. Обережно перемішуємо. Тепер сирна маса готова і ми можемо перекласти її в форму.

16. Акуратно викладаємо масу на підготовлену основу з печива.

17. Розрівнюємо лопаткою.

18. І ставимо в розігріту духовку на 1 годину при температурі 170 градусів.

Важливо:
Під час випічки дверцята духовки не відкривати, інакше чізкейк може потріскатися від перепаду температур.
Готовність: Чізкейк готовий, коли краї стали зовсім щільними, а центр ще трохи рідкий, як желе. Центр стане щільним у міру охолодження. Якщо перетримати - чізкейк може підгоріти або потріскатися.

19. Після того як чізкейк готовий, вимикаємо духовку і залишаємо пиріг всередині до повного охолодження. Приблизно на 1-2 години. За цей час центр чізкейку дійде до потрібної консистенції і пиріг не осяде в центрі.

20. Після чого виймаємо його з духовки. Обережно відкриваємо і знімаємо форму. Тепер необхідно поставити пиріг на кілька годин в холод, щоб він придбав необхідну вершково-кремову щільну текстури.

Порада:
Якщо ви пекли у фользі, то виймати не потрібно, залиште його у формі і поставте охолоджуватися. Зніміть фольгу, коли чізкейк буде зовсім щільний.

Порада:
Найкраще ставити охолоджуватися на ніч.

21. Ну і наостанок. Навіть якщо щось пішло не так - не турбуйтеся (все буває!) - Чізкейк завжди можна врятувати, прикрасивши верх ягодами, фруктами і варенням. Смак напевно буде дивовижним! Сподіваємося, що завдяки нашим порадам, чізкейк стане вашим коронним десертом!
Смачного!