стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Печиво з кукурудзяного борошна



Печиво з кукурудзяного борошна

Печиво з кукурудзяного борошна
автор рецепта Автор: Люба



Вам знадобиться:

  • 150 г вершкового масла, розм'якшеного до кімнатної температури
  • 3/4 склянки цукру
  • 1 яйце
  • 1 1/2 склянки борошна
  • 1/2 склянки кукурудзяного борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1/4 ч.л. солі
  • 1 ч.л. ванільного екстракту або ванільного цукру
  • 1/2 склянки родзинок (за бажанням)

Спосіб приготування:
У великій мисці змішайте вершкове масло і цукор до консистенції сметани. Додайте яйце і ретельно збийте.

В іншій мисці змішайте борошно, кукурудзяне борошно, розпушувач і сіль; поступово додайте в масляну суміш. Додайте ваніль і ретельно перемішайте. Якщо хочете, вмішайте родзинки.

З тіста сформуйте кулю, туго загорніть в харчову плівку, і покладіть в холодильник, поки тісто не затвердіє, близько 1 години.

Розкачайте тісто на добре посипаній борошном поверхні в пласт 5-6 мм завтовшки. Виріжте формочками печиво діаметром 7-8 см і викладіть на злегка змащене маслом деко на відстані 2-3 см один від одного.

Випікайте в розігрітій до 180 С духовці 10-12 хвилин, або поки краї не підрум'яняться. Зберігайте в банці що щільно закривається. Печиво з кукурудзяного борошна готове.

Порада:
Печиво краще готувати з кукурудзяним борошном або крупою зовсім дрібного помелу (кукурудзяною манкою).
Смачного!