Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Акуратно знімаємо з баклажанів шкірку, правда, якщо баклажани зовсім молоді, можна цього не робити. Нарізаємо кружальцями завтовшки 6-8 мм, солимо, кладемо в друшляк на 40-50 хвилин, потім перекладаємо в каструлю або миску і заливаємо холодною водою на півгодини. Знову відкидаємо на друшляк і обсушуємо на паперових рушниках.
Помідори подрібнюємо ножем або робимо це за допомогою великої терки.
Дрібно шаткуємо цибулю і часник.
Сир натираємо на крупній тертці.
Розігріваємо сковороду з однією столовою ложкою олії і на невеликому вогні обсмажуємо до прозорості цибулю. Далі додаємо подрібнені помідори і часник, трави або суху приправу, а після закипання - на слабкому вогні тушкуємо під кришкою 30 хвилин.
Трохи охолодивши, переливаємо овочевий соус в блендер і перетворюємо в негусте пюре. Якщо воно вийшло дуже рідким - повертаємо в сковороду і даємо випаруватися зайвій рідині. Солимо і перчимо по смаку.
Обсушені кружечки баклажанів швидко обсмажуємо з обох боків на сильному вогні в киплячій олії. Розкладаємо на паперових рушниках, щоб вбралися надлишки олії.
Включаємо духовку на 240 С. У форму для запікання викладаємо шаром половину обсмажених баклажанів, поливаємо соусом і засипаємо половиною тертого сиру. Потім ще баклажани, политі соусом, і ще шар сиру.
Ставимо в духовку на 10 хвилин. Як тільки нас задовольнить вигляд і колір верхнього шару сиру - виймаємо запіканку, накриваємо фольгою і даємо дійти 7-10 хвилин, після чого можна подавати на стіл. Запіканка з баклажанів готова.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: