стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Смачна запіканка з баклажанів



Смачна запіканка з баклажанів


Вам знадобиться:

  • 1 кг баклажанів
  • 500 г помідорів
  • 100 г твердого сиру
  • 1-2 цибулини
  • 4 зубчики часнику
  • пучок трав на свій вибір або 1 ч. ложка сухих «прованських трав»
  • сіль і мелений перець за смаком
  • олія для смаження

Спосіб приготування:
Акуратно знімаємо з баклажанів шкірку, правда, якщо баклажани зовсім молоді, можна цього не робити. Нарізаємо кружальцями завтовшки 6-8 мм, солимо, кладемо в друшляк на 40-50 хвилин, потім перекладаємо в каструлю або миску і заливаємо холодною водою на півгодини. Знову відкидаємо на друшляк і обсушуємо на паперових рушниках.

Помідори подрібнюємо ножем або робимо це за допомогою великої терки.

Дрібно шаткуємо цибулю і часник.

Сир натираємо на крупній тертці.

Розігріваємо сковороду з однією столовою ложкою олії і на невеликому вогні обсмажуємо до прозорості цибулю. Далі додаємо подрібнені помідори і часник, трави або суху приправу, а після закипання - на слабкому вогні тушкуємо під кришкою 30 хвилин.

Трохи охолодивши, переливаємо овочевий соус в блендер і перетворюємо в негусте пюре. Якщо воно вийшло дуже рідким - повертаємо в сковороду і даємо випаруватися зайвій рідині. Солимо і перчимо по смаку.

Обсушені кружечки баклажанів швидко обсмажуємо з обох боків на сильному вогні в киплячій олії. Розкладаємо на паперових рушниках, щоб вбралися надлишки олії.

Включаємо духовку на 240 С. У форму для запікання викладаємо шаром половину обсмажених баклажанів, поливаємо соусом і засипаємо половиною тертого сиру. Потім ще баклажани, политі соусом, і ще шар сиру.

Ставимо в духовку на 10 хвилин. Як тільки нас задовольнить вигляд і колір верхнього шару сиру - виймаємо запіканку, накриваємо фольгою і даємо дійти 7-10 хвилин, після чого можна подавати на стіл. Запіканка з баклажанів готова.
Смачного!