стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Овочева ікра



Овочева ікра


Вам знадобиться:

  • 1 великий або пара середніх баклажанів
  • 2 середньої величини помідора
  • 1 великий болгарський перець
  • 1 велика морква
  • 1 цибулина
  • кілька гілочок кінзи
  • сіль, червоний і чорний мелений перець за смаком
  • олія для смаження

Спосіб приготування:
Баклажани нарізаємо кружальцями завтовшки 0,5-0,7 см і кладемо в солону воду на півгодини.

Перець позбавляємо від насіння і нарізаємо маленькими квадратиками.

Помідор ріжемо кубиками.

Дрібно шаткуємо цибулю.

Моркву чистимо, розрізаємо на 4 частини вздовж і нарізаємо дуже тонко.

Зливаємо воду з баклажанів, злегка обсушуємо і теж перетворюємо в дрібні кубики.

Розігріваємо сковороду, в гарячу олію кладемо моркву, помішуючи, смажимо пару хвилин, додаємо цибулю і смажимо на вогні більше середнього ще 2-3 хвилини, помішуючи, щоб не пригорало.

Додаємо в сковороду баклажани, солодкий перець і помідори, заправляємо сіллю і перцем, на середньому вогні смажимо, помішуючи, до готовності, не більш 10-15 хвилин. Пробуємо на готовність і смак, знімаємо з вогню і посипаємо рубаною кінзою. Аромат - не передати словами.

Якщо нам подобається великий набір овочів, то в цю страву можна додати потроху ще відварену і накришених цвітну капусту, і кубики кабачків. І трохи часнику. Овочева ікра готова.
Смачного!