Чекаєте на вечерю друзів, що віддають перевагу морепродуктам? Любете їх самі? Приготуйте за цим рецептом креветки в клярі - з таким пікантним соусом вони вам напевно припадуть до смаку.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Займемося креветками. Видаляємо панцирі і голови. Робимо поздовжні розрізи на спинках креветок і прибираємо кишкові жили. Викладаємо креветки на блюдо, присипаємо сіллю і залишаємо на 10 хвилин.
Очищений часник і перчик (без насіння) дрібно шаткуємо.
Ставимо каструлю з 0,6-0,8 л води, закладаємо панцирі і голови креветок. Після закипання кладемо подрібнені часник і перчик, вливаємо 3 ст. ложки соєвого соусу і на малому вогні варимо під кришкою півгодини.
Присипані сіллю креветки споліскуємо водою й обсушуємо. Добре збиваємо яєчні білки, додаємо кукурудзяний крохмаль, перемішуємо кляр до однорідності. Кладемо в нього креветки, перемішуємо і прибираємо в холодильник мінімум на 15 хвилин.
Готовий бульйон проціджуємо в іншу каструлю. Відрізаємо товсті білі частини цибулі-порею, промиваємо їх і кладемо в закипілий бульйон. Варимо 5 хвилин, виймаємо цибулю-порей. Ділимо кожне стебло уздовж на 4 частини і викладаємо на блюдо сервіровки.
А в бульйон кладемо очищений подрібнений імбир. Після закипання варимо на невеликому вогні до тих пір, поки об'єм соусу не залишиться близько до 250 мл. Засипаємо дрібно шатковану зелену цибулю, додаємо вино, ст. ложку соєвого соусу що залишилася і кунжутну олію. Перемішуємо, знімаємо з вогню і посипаємо дрібкою цукру.
Залишилося посмажити креветки. Коли фритюр готовий, смажимо невеликими порціями приблизно по 3 хвилини. Викладаємо креветки на блюдо сервіровки, де ми вже розмістили порей. Соус подаємо окремо.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: