Є у мене приятелька, яка харчується в основному рибою і стверджує, що виглядає і відчуває себе відмінно саме тому. Сьомга в медовому соусі - один зі списку її улюблених рецептів. Готується це фантастично просто і швидко.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Філе сьомги промиваємо під струменем води, нарізаємо порційними шматками і обсушуємо паперовими або тканинним рушником. Збризгуємо шматки риби соком лимона, натираємо сумішшю солі і перцю.
На сильно розігрітій сковороді з оливковою олією обсмажуємо сьомгу по 2-3 хвилини з кожного боку.
У сотейник або товстостінну сковороду наливаємо вино, додаємо мед і соєвий соус. Закипіло - переводимо на слабкий вогонь і варимо, помішуючи, до загусання.
У соус викладаємо шматки сьомги, прогріваємо кілька хвилин, не доводячи до кипіння. Викладаємо готову рибу на блюдо.
У соус на сковороді додаємо тонкі скибочки лимона, розмарин, прогріваємо не більш 2-3 хвилин. Поливаємо соусом сьомгу на блюді.
При бажанні можна гарнірувати відварним рисом, хоча сьомга хороша і в гордій самоті.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: