стрілка навігації     стрілка навігації  Сьомга в медовому соусі



Сьомга в медовому соусі

Сьомга в медовому соусі
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Українська



Є у мене приятелька, яка харчується в основному рибою і стверджує, що виглядає і відчуває себе відмінно саме тому. Сьомга в медовому соусі - один зі списку її улюблених рецептів. Готується це фантастично просто і швидко.

Вам знадобиться:

  • 500-550 г філе сьомги
  • півсклянки білого сухого вина
  • 3-4 ст. ложки меду
  • 1 ст. ложка соку лимона
  • 1 ч. ложка соєвого соусу
  • четвертинка лимона
  • 1-2 гілочки розмарину
  • сіль і білий мелений перець - за смаком
  • оливкова олія для смаження

Спосіб приготування:
Філе сьомги промиваємо під струменем води, нарізаємо порційними шматками і обсушуємо паперовими або тканинним рушником. Збризгуємо шматки риби соком лимона, натираємо сумішшю солі і перцю.

На сильно розігрітій сковороді з оливковою олією обсмажуємо сьомгу по 2-3 хвилини з кожного боку.

У сотейник або товстостінну сковороду наливаємо вино, додаємо мед і соєвий соус. Закипіло - переводимо на слабкий вогонь і варимо, помішуючи, до загусання.

У соус викладаємо шматки сьомги, прогріваємо кілька хвилин, не доводячи до кипіння. Викладаємо готову рибу на блюдо.

У соус на сковороді додаємо тонкі скибочки лимона, розмарин, прогріваємо не більш 2-3 хвилин. Поливаємо соусом сьомгу на блюді.

При бажанні можна гарнірувати відварним рисом, хоча сьомга хороша і в гордій самоті.
Смачного!