Хтось віддає перевагу чорному, а багатьом подобається варення з червоної смородини. Так що варто зварити варення і з червоної смородини.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Шкірка у червоної смородини тонка, тому з особливою акуратністю знімаємо її з грона, перебираємо і промиваємо.
Почекавши, поки стече вода, в один шар викладаємо смородину для просушки на рушники тканинні або паперові.
Тим часом на конфорці гріється вода з цукром, а ми промиваємо лимон і натираємо з нього цедру
Почекавши, поки цукор розчиниться у воді (не доводячи до кипіння), засипаємо в сироп цедру, дозволяємо закипіти і, знизивши вогонь, варимо 10 хвилин.
Знявши з вогню каструлю і давши сиропу відстоятися, проціджуємо його - і знову на вогонь.
Закипівшим сиропом заливаємо червону смородину і залишаємо так на 2-3 години.
Знову дозволяємо варенню закипіти і варимо, знімаючи піну і знизивши вогонь, 6-7 хвилин.
Тепер прибираємо посуд з варенням в прохолодне місце і забуваємо про нього на 6 годин.
Останній етап - довести варення до кипіння і варити, прибираючи піну, до повної готовності. Нагадаємо, що варення готове, коли піни трохи, і збирається вона в центрі, коли крапля варення не розтікається на блюдці, або коли, при спробі злити його з чайної ложки, воно тягнеться.
Хвилин за 5-7 до закінчення варіння додаємо в варення мед і розмішуємо.
Готове гаряче варення відразу розкладаємо в підготовлені сухі банки, накриваємо клаптями марлі і в такому вигляді витримуємо 2-3 дні.
Тільки тоді, коли на поверхні варення утворилася плівка - закупорюємо банки поліетиленовими кришками.
Буде чим порадувати себе і сім'ю зимовими вечорами, а заодно - підтримати імунітет.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: