стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Варення з червоної смородини на зиму



Варення з червоної смородини на зиму

Варення з червоної смородини на зиму
автор рецепта Автор: Валя
кухня Кухня: Українська



Хтось віддає перевагу чорному, а багатьом подобається варення з червоної смородини. Так що варто зварити варення і з червоної смородини.

Вам знадобиться:

  • 1 кг червоної смородини
  • 100 г хорошого квіткового меду
  • 1,2 кг цукру
  • 1 лимон
  • 300 мл води

Спосіб приготування:
Шкірка у червоної смородини тонка, тому з особливою акуратністю знімаємо її з грона, перебираємо і промиваємо.

Почекавши, поки стече вода, в один шар викладаємо смородину для просушки на рушники тканинні або паперові.

Тим часом на конфорці гріється вода з цукром, а ми промиваємо лимон і натираємо з нього цедру

Почекавши, поки цукор розчиниться у воді (не доводячи до кипіння), засипаємо в сироп цедру, дозволяємо закипіти і, знизивши вогонь, варимо 10 хвилин.

Знявши з вогню каструлю і давши сиропу відстоятися, проціджуємо його - і знову на вогонь.

Закипівшим сиропом заливаємо червону смородину і залишаємо так на 2-3 години.

Знову дозволяємо варенню закипіти і варимо, знімаючи піну і знизивши вогонь, 6-7 хвилин.

Тепер прибираємо посуд з варенням в прохолодне місце і забуваємо про нього на 6 годин.

Останній етап - довести варення до кипіння і варити, прибираючи піну, до повної готовності. Нагадаємо, що варення готове, коли піни трохи, і збирається вона в центрі, коли крапля варення не розтікається на блюдці, або коли, при спробі злити його з чайної ложки, воно тягнеться.

Хвилин за 5-7 до закінчення варіння додаємо в варення мед і розмішуємо.

Готове гаряче варення відразу розкладаємо в підготовлені сухі банки, накриваємо клаптями марлі і в такому вигляді витримуємо 2-3 дні.

Тільки тоді, коли на поверхні варення утворилася плівка - закупорюємо банки поліетиленовими кришками.

Буде чим порадувати себе і сім'ю зимовими вечорами, а заодно - підтримати імунітет.
Смачного!