стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Маринований солодкий перець на зиму



Маринований солодкий перець на зиму

Маринований солодкий перець на зиму
автор рецепта Автор: Галя
кухня Кухня: Українська



Взимку маринований солодкий перець стане і закускою, і компонентом овочевого або м'ясного рагу, і гарніром до м'яса або риби. Словом, був би перець - а застосування йому знайдеться.

Вам знадобиться:

  • 3 кг перцю
  • для маринаду:
  • 1 склянка цукру
  • 2 ст. ложки солі
  • 1 стакан якісної олії
  • 1 склянка 3% столового оцту (або третину склянки 9%)
  • 1-1,2 л води
  • 3-4 горошини запашного перцю
  • 4-5 горошин чорного перцю
  • 2-3 лаврових листки
  • 2-3 гвоздики (за бажанням)

Спосіб приготування:
Банки і кришки готуємо заздалегідь. Чисті і сухі, вони стоять поруч з плитою.

Ставимо на конфорку воду для маринаду, додаємо всі його складові.

Ретельно промиваємо солодкі перці - краще брати для маринування червоні і помаранчеві, або жовті, - ділимо кожен навпіл, звільняємо від плодоніжок і насіння.

Залежно від розміру нарізаємо на 4-6-8 частин або просто соломкою.

Озброюємося шумівкою, порціями опускаємо часточки перцю в киплячий маринад, бланшируємо (варимо) 1-2 хвилини і закладаємо - щільно! - Відразу в банки. Банку накриваємо кришкою після кожної порці.

Пробуємо маринад на смак, можливо, треба додати солі. Не забудемо вийняти лавровий лист і гвоздику.

Заливаємо перець в банках киплячим маринадом і відразу закатуєм. Перевертаємо - і нехай остигають.

Приготований таким чином солодкий перець зберігається довго.

3 кг солодкого перцю - це приблизно 3 літрових банки або 4 банки по 750-800 мл.
Смачного!