Взимку маринований солодкий перець стане і закускою, і компонентом овочевого або м'ясного рагу, і гарніром до м'яса або риби. Словом, був би перець - а застосування йому знайдеться.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Банки і кришки готуємо заздалегідь. Чисті і сухі, вони стоять поруч з плитою.
Ставимо на конфорку воду для маринаду, додаємо всі його складові.
Ретельно промиваємо солодкі перці - краще брати для маринування червоні і помаранчеві, або жовті, - ділимо кожен навпіл, звільняємо від плодоніжок і насіння.
Залежно від розміру нарізаємо на 4-6-8 частин або просто соломкою.
Озброюємося шумівкою, порціями опускаємо часточки перцю в киплячий маринад, бланшируємо (варимо) 1-2 хвилини і закладаємо - щільно! - Відразу в банки. Банку накриваємо кришкою після кожної порці.
Пробуємо маринад на смак, можливо, треба додати солі. Не забудемо вийняти лавровий лист і гвоздику.
Заливаємо перець в банках киплячим маринадом і відразу закатуєм. Перевертаємо - і нехай остигають.
Приготований таким чином солодкий перець зберігається довго.
3 кг солодкого перцю - це приблизно 3 літрових банки або 4 банки по 750-800 мл.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: