стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Варення з цілих абрикосів



Варення з цілих абрикосів

Варення з цілих абрикосів
автор рецепта Автор: Галя
кухня Кухня: Українська



Не знаю, як у вас, а моя родина любить абрикоси в будь-якому вигляді. Тому в сезон заготовлюю їх побільше. У тому числі - і варення з цілих абрикосів.

Вам знадобиться:

  • 1 кг трохи недозрілих, дрібних абрикосів
  • 1,2 кг цукру
  • половинка ч. ложки лимонної кислоти
  • 300 мл води

Спосіб приготування:
Рівні, одного розміру абрикоси промиваємо, не шкодуючи води, а після обсушуємо.

Дерев'яними зубочистками кожному абрикосу проколюємо в кількох місцях шкірку.

Закладаємо абрикоси в каструлю з киплячою водою на 3 хвилини, виймаємо шумівкою і складаємо на сито, щоб обсохнули.

300 мл води ставимо кип'ятити, засипавши цукор, варимо 2-3 хвилини після закипання. І проціджуємо, склавши марлю в кілька шарів

Абрикоси поміщаємо в посуд для варіння, заливаємо сиропом, ставимо на сильний вогонь до закипання.

Стоїмо біля плити 5 хвилин, помішуючи варення і прибираючи піну. Знімаємо з вогню і залишаємо, поки не охолоне повністю.

І ще раз повторюємо цю операцію: варимо 5 хвилин і охолоджуємо.

Втретє доводимо варення до кипіння, переводимо на маленький вогонь і на ньому доводимо до готовності, не забуваючи помішувати абрикоси.

Хвилин за 5-7 до закінчення варіння засипаємо лимонну кислоту.

Коли піна концентрується в основному в центрі посуду, а крапля варення на скляному блюдці не розпливається - воно готове.

Розкладаємо варення по підготовлених банках гарячим, проробляємо маніпуляції з кришками і перевертаємо банки.
Смачного!