Популярний американський торт, що складається з бісквітних коржів червоного кольору, покритих білосніжним вершковим кремом. Торт Червоний оксамит пористий та повітряний, і соковитий.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Змішати борошно, цукор, какао, сіль, соду і розпушувач.
Додати олію і яйця. Перемішати, влити кефір і барвник.
Добре розмішати.
За допомогою ваги розділити тісто на три частини і спекти три коржі (форма 17-20 см).
Випікати при 170 градусах 15-17 хвилин, перевіряючи дерев'яною паличкою, протикаючи в центрі.
Коржі остудити, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник мінімум на пару годин.
Перед змазуванням кремом верх коржів вирівняти ножем.
Для крему змішати м'яке вершкове масло з пудрою, додати творог, ванілін і збити блендером.
Потім два варіанти.
У класичному коржі змащуються кремом, покривається кремом верх і боки торта, тоді червоний колір видно в розрізі.
У варіанті "голого" Червоного оксамиту коржі обрізаються по краях (тому що краї в процесі випічки підрум'янюються і стають не червоними). Для обрізання можна використовувати кулінарне кільце або прикласти тарілку і вирівняти торці ножем. Обрізані коржі змастити кремом, верх прикрасити за допомогою кондитерського мішка.
Обрізки коржів можна змішати з кремом і викласти в креманки, вийде додатковий десерт. Торт Червоний оксамит готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: