стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт Червоний оксамит - рецепт



Торт Червоний оксамит - рецепт

Торт Червоний оксамит - рецепт
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Американська



Популярний американський торт, що складається з бісквітних коржів червоного кольору, покритих білосніжним вершковим кремом. Торт Червоний оксамит пористий та повітряний, і соковитий.

Вам знадобиться:

  • Борошно 340 гр.
  • Цукор 300 гр.
  • Какао-порошок 1 ст.л.
  • Яйця - 3
  • сіль-0,25 ч.л.
  • розпушувач -2 ч.л.
  • сода-1 ч.л.
  • олія - 300 гр.
  • пахта (кефір або сметана) - 280 гр.
  • харчовий барвник -2 ч.л.
  • для крему:
  • цукрова пудра - 60 гр.
  • масло вершкове -100 гр.
  • творог - 280 гр.
  • ванілін -0,5 ч.л.

Спосіб приготування:
Змішати борошно, цукор, какао, сіль, соду і розпушувач.

Додати олію і яйця. Перемішати, влити кефір і барвник.

Добре розмішати.

За допомогою ваги розділити тісто на три частини і спекти три коржі (форма 17-20 см).

Випікати при 170 градусах 15-17 хвилин, перевіряючи дерев'яною паличкою, протикаючи в центрі.

Коржі остудити, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник мінімум на пару годин.

Перед змазуванням кремом верх коржів вирівняти ножем.

Для крему змішати м'яке вершкове масло з пудрою, додати творог, ванілін і збити блендером.

Потім два варіанти.

У класичному коржі змащуються кремом, покривається кремом верх і боки торта, тоді червоний колір видно в розрізі.

У варіанті "голого" Червоного оксамиту коржі обрізаються по краях (тому що краї в процесі випічки підрум'янюються і стають не червоними). Для обрізання можна використовувати кулінарне кільце або прикласти тарілку і вирівняти торці ножем. Обрізані коржі змастити кремом, верх прикрасити за допомогою кондитерського мішка.

Обрізки коржів можна змішати з кремом і викласти в креманки, вийде додатковий десерт. Торт Червоний оксамит готовий.
Смачного!