Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Яйця збити з цукром і ванільним цукром в піну.
2. У каструлі змішати масло з содою і медом, поставити на середній вогонь. Постійно помішуючи довести масу до карамельного кольору.
3. Каструлю зняти з вогню і інтенсивно мішаючи ввести яєчну масу.
4. Потім ввести просіяне борошно.
5. Замісити тісто, воно буде досить липким. Перекласти тісто в пакет і прибрати в тепле місце на 1 годину. Я розігріла трохи духовку, загорнула пакет в рушник і прибрала в духовку тісто.
6. Потім тісто вийняти, духовку включити на 180С.
7. Тісто розділити на 8 частин. Поверхню злегка присипати борошном. Кожен шматок тіста розкачати в тонкий пласт. Тісто дуже легко і добре розкочується.
8. Випекти коржі по 5 хвилин кожен. Потім, поки коржі теплі рівно обрізати за допомогою тарілки.
9. Обрізки подрібнити в крихту.
10. Для крему заморожену ожину викласти в ківш, на повільному вогні довести до кипіння, проварити і протерти через сито.
11. Жовтки змішати з борошном і 100 мл вершків, збити міксером.
12. Решту вершків довести до кипіння. У киплячі вершки ввести жовткову масу. Потім ожинне пюре.
13. Поставити суміш на повільний вогонь і, помішуючи, тримати поки маса не стане густою і гладкою.
14. Потім зняти з вогню, додати шоколад. Перемішати, щоб шоколад розтанув. Потім крем накрити харчовою плівкою і залишити остигати до кімнатної температури.
15. М'яке вершкове масло збити з цукровою пудрою і ввести в крем, збити все до однорідної маси.
16. Потім коржі промазати кремом, використовуючи приблизно по 3 ст. ложки на один корж. Боки теж обмазати кремом і обсипати крихтою.
19. Дати торту просочитися. Я залишила на ніч. Медовик з ожиновим кремом готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: