стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Медовик з ожиновим кремом



Медовик з ожиновим кремом

Медовик з ожиновим кремом
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Домашня



Вам знадобиться:

  • для тіста:
  • 380 г борошна
  • 150 г цукру
  • 2 яйця
  • 75 г меду
  • 1,5 ч. ложки соди
  • пакетик ванільного цукру
  • 75 г вершкового масла
  • для крему:
  • 300 г замороженої ожини
  • 400 мл вершків (20%)
  • 130 г білого шоколаду (у мене рожевий)
  • 2 жовтки
  • 4 ст. ложки борошна
  • 150 г вершкового масла
  • 50 г цукрової пудри
  • пакетик ванільного цукру

Спосіб приготування:
1. Яйця збити з цукром і ванільним цукром в піну.

2. У каструлі змішати масло з содою і медом, поставити на середній вогонь. Постійно помішуючи довести масу до карамельного кольору.

3. Каструлю зняти з вогню і інтенсивно мішаючи ввести яєчну масу.

4. Потім ввести просіяне борошно.

5. Замісити тісто, воно буде досить липким. Перекласти тісто в пакет і прибрати в тепле місце на 1 годину. Я розігріла трохи духовку, загорнула пакет в рушник і прибрала в духовку тісто.

6. Потім тісто вийняти, духовку включити на 180С.

7. Тісто розділити на 8 частин. Поверхню злегка присипати борошном. Кожен шматок тіста розкачати в тонкий пласт. Тісто дуже легко і добре розкочується.

8. Випекти коржі по 5 хвилин кожен. Потім, поки коржі теплі рівно обрізати за допомогою тарілки.

9. Обрізки подрібнити в крихту.

10. Для крему заморожену ожину викласти в ківш, на повільному вогні довести до кипіння, проварити і протерти через сито.

11. Жовтки змішати з борошном і 100 мл вершків, збити міксером.

12. Решту вершків довести до кипіння. У киплячі вершки ввести жовткову масу. Потім ожинне пюре.

13. Поставити суміш на повільний вогонь і, помішуючи, тримати поки маса не стане густою і гладкою.

14. Потім зняти з вогню, додати шоколад. Перемішати, щоб шоколад розтанув. Потім крем накрити харчовою плівкою і залишити остигати до кімнатної температури.

15. М'яке вершкове масло збити з цукровою пудрою і ввести в крем, збити все до однорідної маси.

16. Потім коржі промазати кремом, використовуючи приблизно по 3 ст. ложки на один корж. Боки теж обмазати кремом і обсипати крихтою.

19. Дати торту просочитися. Я залишила на ніч. Медовик з ожиновим кремом готовий.
Смачного!