стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Різдвяний торт (без випічки)



Різдвяний торт (без випічки)

Різдвяний торт (без випічки)
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Американська



Ніжний вершковий смак з ароматом різдвяної випічки, горіховим післясмаком і багатим, насиченим смаком сухофруктів нікого ще не залишив байдужим!

Вам знадобиться:

  • вершки жирні дуже холодні - 500 мл;
  • в'ялена журавлина - 2 ст.л .;
  • цукати дрібно порізані - 2 ст.л .;
  • родзинки - 2 ст.л .;
  • суміш спецій для пряників - 1/2 ч.л .;
  • виноградний сік - 60 мл;
  • чорнослив дрібно порізаний - 5 шт;
  • крихти від пряників або свіжі хлібні крихти - 150-180 мл;
  • вершкове масло для обсмажування крихт - 25 г;
  • цукрова пудра - 3 ст.л .;
  • волоські горіхи середньо порізані - 3 ст.л .;
  • роз'ємна форма;

Спосіб приготування:
Всі сухофрукти скласти в ємність.

Залити сухофрукти на 2 -3 години виноградним соком.

Пряникові або хлібні крихти обсмажити на вершковому маслі і прокрутити в блендері.

Форму застелити харчовою плівкою і викласти на дно половину крошок. Поставити в морозильну камеру.

Вершки збити з цукровою пудрою - дуже акуратно, не перевзбити!!!

Додати в збиті вершки замочені сухофрукти разом з рідиною, горіхи, суміш спецій і акуратно дерев'яною ложкою або лопатнкою перемішати від країв до середини - знизу вгору.

Вийняти форму з морозилки, викласти половину вершків, розрівняти, присипати рештою крихти і викласти половину, що залишилася вершків, розрівняти, накрити плівкою і прибрати на 6 годин в морозильну камеру.

Дістаємо за годину перед подачею, прикрашаємо, розрізаємо ножем (змочити ніж в окропі, насухо витерти і розрізати). Різдвяний торт готовий.
Смачного!