Ніжний вершковий смак з ароматом різдвяної випічки, горіховим післясмаком і багатим, насиченим смаком сухофруктів нікого ще не залишив байдужим!
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Всі сухофрукти скласти в ємність.
Залити сухофрукти на 2 -3 години виноградним соком.
Пряникові або хлібні крихти обсмажити на вершковому маслі і прокрутити в блендері.
Форму застелити харчовою плівкою і викласти на дно половину крошок. Поставити в морозильну камеру.
Вершки збити з цукровою пудрою - дуже акуратно, не перевзбити!!!
Додати в збиті вершки замочені сухофрукти разом з рідиною, горіхи, суміш спецій і акуратно дерев'яною ложкою або лопатнкою перемішати від країв до середини - знизу вгору.
Вийняти форму з морозилки, викласти половину вершків, розрівняти, присипати рештою крихти і викласти половину, що залишилася вершків, розрівняти, накрити плівкою і прибрати на 6 годин в морозильну камеру.
Дістаємо за годину перед подачею, прикрашаємо, розрізаємо ножем (змочити ніж в окропі, насухо витерти і розрізати). Різдвяний торт готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: