стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Швидкий пиріг до чаю з вишнею або абрикосами



Швидкий пиріг до чаю з вишнею або абрикосами

Швидкий пиріг до чаю з вишнею або абрикосами
автор рецепта Автор: Леся
кухня Кухня: Домашня



Це дуже простий і смачний пиріг до чаю з вишнею або абрикосами. Його я дізналася від свого знайомого і повторила у двох варіаціях з деякими змінами, керуючись своїми вподобаннями.

Вам знадобиться:

  • Варіант №1:
  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Абрикоси - 6-7 шт
  • Білий шоколад - 0,5 плитки
  • Яйця курячі - 2 шт
  • Цукровий пісок - 3/4 склянки
  • Масло вершкове, не холодне - 200 гр
  • Розпушувач для тіста - 1 ч. л.
  • Ваніль - 0,5 стручка
  • Сіль - 1 щіпка
  • ..........................
  • Варіант№2:
  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Вишня свіжа без кісточок - 350 гр
  • Гіркий шоколад - 0,5 плитки
  • Яйця курячі - 2 шт
  • Цукровий пісок - 3/4 склянки
  • Масло вершкове, не холодне - 200 гр
  • Розпушувач для тіста - 1 ч. л.
  • Ромова есенція - 0,5 ч. л.
  • Сіль - 1 щіпка
  • .......................
  • Форма для випічки
  • Вершкове масло для форми - 1 ч. л.

Спосіб приготування:
1. Збиваємо масло кімнатної температури з цукром близько 3 хвилин.

2. Додаємо по одному яйцю і продовжуємо збивати близько 2 хвилин... вмішуємо насіння ванілі і збиваємо ще пів хвилини.

3. Потім висипаємо борошно, розпушувач і солимо... збиваємо все разом до однорідності.

4. Абрикоси потрібно вимити і видалити з них кісточки, нарізати 3 штуки дрібними кубиками... далі вручну і акуратно вмішати їх в тісто.

5. Викладаємо готове тісто у форму, яку попередньо змастили маслом.

6. Ріжемо половинки абрикосів що залишилися на дольки і розподіляємо поверх тіста.

7. По центру викладаємо ламаний вручну білий шоколад.

8. Випікаємо на середньому вогні близько 35 хвилин... готовність перевіряємо за допомогою зубочистки.

9. Пиріг потрібно остудити, але можна подавати і в теплому і в холодному вигляді. Швидкий пиріг до чаю з вишнею або абрикосами готовий.
Смачного!